Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

В 4 смолянски общини продължават досегашни кметове

Пет общини в Смолянска област избраха кмет на първи тур като в четири от тях продължават досегашните кметове. Това са в Смолян – Николай Мелемов /ГЕРБ/, в Мадан – Фахри Молайсенов /ДПС/, в Златоград – Мирослав Янчев /ГЕРБ/ и в Рудозем – Румен Пехливанов /ДПС/. В Борино кметът също е избран на първи тур, но е нов – Мустафа Караахмед от ДПС спечели с 50.48%. В останалите 5 общини в Смолянска област ще се провеждат балотажи.

Николай Мелемов печели изборите в Смолян с 54.07 % или 9653 гласа, следва го Стефан Сабрутев от БСП с 27.71 % и 4947 гласа. Трети е Салих Аршински от ДПС с 7.14% и 1274 гласа. Това сочат данните на ОИК- Смолян на база 96.70% обработени протоколи. До обяд в Смолян в деня след изборите нямаше краен резултат заради проблеми с протоколите на различни СИК. Основно проблемите са технически, грешки в пренасяне на цифри и т.н. Крайният резултат се бави заради изчистване такива грешки в секции има и секции, които се броят отново на място тук. Няма умишлени грешки, става въпрос за аритметика, недоглеждане, съобщи шефът на комисията Виктор Монев.

В община Баните след абсолютно равен до стотна резултат от 27.39% на балотаж отиват Милен Белчев/ГЕРБ и Велин Фиданов от „Коалиция за община Баните“.

В Неделино на балотаж са досегашния кмет Стоян Беширов от Българска социалдемокрация с независимия Боян Кехайов. Разликата им е съответно 40.1% срещу 25.8%.

В Чепеларе досегашният кмет Тодор Бозуков от ГЕРБ е на балотаж срещу кандидатката на Реформаторския блок Славка Чакърова. ГЕРБ и реформаторите са на балотаж и в Доспат, където Елин Радев/ГЕРБ/ е получил 46.31%, а Евтим Мутафов/РБ/ – 33.07%.

В Девин на втори тур са кандидатът на ГЕРБ Красимир Даскалов и досегашния кмет Цветалин Пенков от коалиция “Обединени за общината”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.