Живко Тодоров със съкрушителна победа в Стара Загора

ГЕРБ спечели повече от категорично в Стара Загора и Казанлък. В областния център Живко Тодоров победи с 79,5% от вота на избирателите. Кандидатът на БСП д-р Стефан Шишков остана втори с едва 9%.

ГЕРБ ще има и абсолютно мнозинство в общинския съвет.

Идентично е положението в Казанлък, където кандидатът на партията и досегашен кмет Галина Стоянова събра убедителните 71%.

В Стара Загора се очаква преференции да пренаредят листите на Реформаторския блок. Юсни Ибрям, който е осъден за купуването на гласове на предишни избори и бивш съветник на ДПС, се очаква да излезе на второ място и да влезе отново в местния парламент. Доста преференции има и в листете на ГЕРБ и БСП, където също се очакват пренареждания.

В областта на първи тур бе избран и Николай Тонев (БДЦ, подкрепен от БСП) в Гълъбово, в Мъглиж печели Господин Господинов (ГЕРБ) с 56%.

БСП печели на първи тур единствено в община Николаево, където кандидатът им Косьо Косев печели втори мандат с 56%. Досегашният кмет печели и в община Братя Даскалови, където Иван Танев (ПД "Социалдемократи") събира 54 процента.

БСП бележи голямо остъпление в Опан, Чирпан и Гурково, където отива на балотаж, в последните две общини срещу ГЕРБ.

Най-люта се оказва битката в община Павел баня, където досегашния кмет Станимир Радевски -(обединение "ВМРО-БНД и Българска социалдемокрация) достигна балотаж срещу кандидата на ДПС Иса Бесоолу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини