Георги Първанов: АБВ вече е незаобиколим фактор

АБВ вече е незаобиколим фактор, заяви председателят на АБВ Георги Първанов по време на пресконференция във връзка с резултатите от местните избори.

Председателят на партията Георги Първанов поздрави всички победители от първия тур на изборите. Той коментира, че добрите резултати на ГЕРБ се дължат на успешното местно управление на техните представители.

"Когато имаме опонент, който се справя добре, сме длъжни да го признаем", заяви Първанов. По думите му, за АБВ местните избори са били едно голямо изпитание.

"Не беше лесно да правим кампания от нулата, но го направихме и сега имаме едно наситено представителство в населените места. Денят няма да ми стигне да изброя всички представители на АБВ в общините.

В това отношение резултатите на АБВ са добри", коментира Първанов.

"АБВ запазва своето присъствие в политическия живот. С тези минимум 4%, които ни дават от социологическите агенции ние сме по-високо в класацията от доста други партии. Но не искаме да се сравняваме с този и онзи, резултатът на АБВ е задоволителен. Когато се появи АБВ някои смятаха, че сме еднодневка, но АБВ вече е незаобиколим факт не само в лявото, но и в политическото пространство като цяло", допълни още Първанов. "Не смятам, че резултатът от местите избори може да бъде фактор за стабилността на управляващата коалиция", заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини