Банките запазват добрите си резултати Подобрява се капиталовата адекватност, което допълнително увеличава стабилността на системата

Няма пострадали български военни при ракетен обстрел в Кандахар

АПИ: Внимавайте от км 24 до км 30 на АМ „Тракия“ в посока София

Сан Ремо събра оригиналните „Рики е повери”

Министър Ангелкова е на двудневна визита в Полша

16 години затвор за американец, изгорил гей флага

Проф. Николай Овчаров: Отказах предложение за работа от Васил Божков

Четирима гърци пострадаха след катастрофа с чешки тир на „Тракия“

Ивайло Иванов: Задържани са 7 души в Стара Загора във връзка с крупна кражба

Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

Глобяват с над 11 хил. евро за откъснато кокиче в Турция

Как можете да избягвате всичко, което ви прави дебели?

Ревизия на приватизацията и кошмарите на прехода Трябва да бъдат приветствани усилията на новия главен прокурор Иван Гешев

Боил Банов: Министерство на културата е проверявало музея на Божков, нямаме правомощия за частни колекции

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци

ДПС победи в 7 от 12 общини в Лудогорието

ДПС отново спечели на първи тур в 7 от общо 12 общини в Търговищко и Разградско.

На първи тур безапелационно Танер Али си осигури четвърти мандат като кмет в Антоново. Лютфи Реанов започва пети в Опака. И двамата имат над 60% от гласовете. В Омуртаг, която също е традиционно на ДПС, в кметството влиза дебютантът Ешреф Ешрефов.

В Разградско на първи тур ДПС печели в общините Цар Калоян с кандидата си Даут Аляавлу, в Завет, където кмет е Ахтер Велиев. Поста запазва и досегашният кмет Бейтула Сали в Самуил. Без алтернатива е и досегашният кмет на Лозница Айхан Хашимов, който има към 69%.

Другите две общини от Разградско, където ДПС има досега хегемония, отиват на балотаж. В Исперих кметът от ДПС Бейсим Басри ще отиде на втори тур с бившия си заместник Бейсим Руфат, подкрепен от „Обединена България“. Зад Руфат стои независиямият депутат Гюнай Хюсмен, който беше изгонен от ДПС заради отказа да се възползва от преференицалния вот, който го вкара в парламента. В Кубрат на балотаж отиват Гюнан Халил от ДПС срещу кандидата на местна коалиция Бюрхан Исмаилов, гласят предварителните данни.

Балотаж ще има и в търговищката община Попово, където най-дългогодишният градски кмет д-р Людмил Веселинов се кандидатира за 7 мандат. На първи тур, като независим, той взе към 47%, а опонентът му от ГЕРБ Стефан Иванов към 26%.

В областните Търговище и Разград ще има балотажи. В Търговище депутатът д-р Дарин Димитров от ГЕРБ излиза срещу зам.-кмета от ДПС Емине Якубова. В Разград депутатът от ГЕРБ Валентин Василев (28,9%) е на втори тур с независимия, подкрепен от БСП, досегашен кмет Денчо Бояджиев (27,55).

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.