ГЕРБ: Искаме оставка на цялата Централна избирателна комисия

Искаме оставка на цялата Централна избирателна комисия. Това каза на пресконференция депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков, предаде Фокус.

„Цял ден запазихме умишлено мълчание, за да изчакаме конкретните действия на тази комисия. Не искахме да правим промяна на законодателството в последните 5 минути преди изборите. Трябва да се наложи промяна в целия Избирателен кодекс. Цветан Цветанов каза, че е спешно още в началото. ГЕРБ няма отношение към носенето на храна и материали към членовете на СИК, независимо от коя партия са те”, обясни Ненков. По думите му, всичко се дължи на СО.

„Има осигурени и пунктове за хора, които имат изисквания към лекарства. Хората са на предела на своите физически възможности”, добави Ненков.

Данаил Кирилов допълни, че според него сценарият е политически.

„Не изключваме възможността да стоят и конкретни икономически интереси. През 2011 година партийни лидери в БСП развяваха изчезнали протоколи. Съставите на СИК също се състоят от представителите на политическите сили. Те изпълняват политическите си команди”, уточни Кирилов.ю

Според него, изборната ни система не е чувална, тя е протоколно-удостоверителна. „Протоколът е най-важният документ, който трябва да има точни числа. Когато са сгрешени, има проблем ОИК. Когато СИК са бързали и претупали контролите, те критично вече трябва да се коригират от ОИК. Професионално стоим зад работата на колегите ни, но ние сме в малцинство”, каза още Данаил Кирилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини