Вижте един от номинираните за световната награда "Учител на годината" (Видео)

Неделчо Неделчев е учител в град Павликени и е номиниран за световната награда „Учител на годината", съобщава Нова телевизия.

Причината за номинацията е работата му с деца с увреждания и с деца от ромски произход, както и това, че провежда обучения и консултации за развитие на общността на хората с увреждания.

„Казват, че е хубаво да си номиниран и аз съм много щастлив за това. Предполагам, че това е някаква оценка за работата ми", каза скромно учителят и уточни, че освен неговата номинация, има още две - на директор от София и на учител от Шумен.

„Има фондация, която се занимава с това и те събират номинации от всяка една страна. От България доколкото ми е известно има три номинации. Освен моята, има още две номинации - на училищен директор от София и на учител от Шумен", каза още той.

Неделчо Неделчев сподели, че неговата основна цел е да създава хора, които са подготвени на живота и са добри граждани на страната. Той добави, че вижда промяната и е щастлив от това.

„Имаме много добри образователни традиции. Нещо, което сме постигнали с успехи, няма как да остане на заден план. Познавам стотици учители, които са много вдъхновени. Учителят може да промени света, цяла една вселена. Така че промяната настъпва отнякъде", допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини