Как да се спасим от дихателни инфекции в страната с най-мръсен въздух в Европа

Навлязохме в сезона на дихателните инфекции. И най-типичното им проявление – кашлицата. Заподозрените виновници за нея са много и често действат в комбина. Простудата, замърсеният въздух, климатиците, изгорелите газове от автомобилите, финият прах, отделящ се от офис техниката, от работата с прахосмукачка, от промишлени производства... всичко това уврежда алвеолите на белите дробове и може да предизвика възпаление на дихателните пътища.

Специалистите казват, че от „обикновената“ настинка до бронхита има само една крачка. При простуда намалява кръвоснабдеността на лигавиците в носа и гърлото, а това освобождава пътя на вирусите и бактериите към организма. Ако не обърнем достатъчно внимание на здравето си, когато вече ни е навестила наглед безобидната кашлица, не се знае докъде ще ни доведат неглижираните първи признаци и отслабения имунитет – възпаление на гърлото, остър бронхит, хроничен бронхит, хронична обструктивна белодробна болест, възпаление на белите дробове...

Кои от нас попадат в рисковите групи? За съжаление, по този показател всички сме в една компания. Наскоро вестник "Ню Йорк Таймс" написа, че четири от петте европейски града с най-мръсен въздух са български и посъветва читателите си: “Ако посещавате България, задръжте дъха си. Въздухът в малката черноморска страна е най-наситен с главните замърсяващи частици в сравнение с която да е друга страна в Европа, сочи ново проучване на Европейската агенция по околната среда”.

България има най-високата концентрация на въглероден оксид и серен диоксид във въздуха и на двата основни вида замърсители - малки частици и газ. Нарочени за най-замърсени градове са Перник, Пловдив, Плевен и Добрич. София може би въобще не подлежи на коментар. И нека не се заблуждаваме – в този сезон чист въздух няма дори в малките градчета, нито в китните селца. В България и съседните й държави масово се използват въглища и дърва за отопление. А замърсяването на въздуха от тях е голямо и не признава държавни граници.

Всяка година по това време специалистите съветват хората в потенциален риск от дихателни инфекции да се ваксинират против грип. И всяка година българите отговарят с мълчалив отказ. Какво да направим тогава?

Алтернативата е Имунобор Бронхо. Той е мощен природен имуностимулатор, който укрепва имунната система и повишава естествената защита на организма специално към остри и хронични заболявания на дихателната система. Съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на два взаимно допълващи се природни продукта, известни от древността с най-голям ефект за укрепване на имунитета - котешки нокът и ехинацея.

Има противовъзпалителен ефект. Повлиява благоприятно изхода от бактериални, вирусни и други инфекции. Стимулира производството на имунни тела и клетки. Засилва активността на имунните клетки да убиват микроорганизми. Има директен антимикробен ефект. Повишава локалната имунна защита на бронхиалната лигавица, понижава тежестта и продължителността на боледуването, особено при заболявания на дихателната система.

Имунобор Бронхо можем да приемаме както за профилактика, така и при дихателни инфекции, бактериално носителство, по време на боледуване и във възстановителния период.

Приемът на Имунобор Бронхо - мощен имуностимулатор за дихателната система сега, може да ни спести не само упоритата кашлица и дихателни проблеми, но и доста по-сериозни заболявания.

Научете повече на www.imunobor.com и www.imunitet.bg

За консултация със специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202 , ул. " Цар Симеон " 52; тел.: 02/ 983 62 03; www.borola.соm; Е-mail: office@borola.соm. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве