Мая Манолова: Ангажираните с изборите се опитват да намерят виновник за ситуацията "Арена Армеец"

Разбирам желанието на политиците и някои от институциите, ангажирани с провеждането на изборите, да си потърсят виновник и да се опитат да прехвърлят отговорността. Това каза пред БНР омбудсманът на България Мая Манолова за ситуацията в зала „Арена Армеец”.

На въпрос трябва ли да се променя Изборният кодекс, за да не се повтаря картината от зала Арена „Армеец“, тя отговори, че няма закон, който да е съвършен и няма проблем дефектите, които той е показал, да бъдат поправени. „Никога не съм бягала от отговорност, 3 пъти бях в зала „Арена Армеец” и мога да кажа от първо лице, че е абсолютно нормално да бъде увеличен броят на хората, които приемат изборните книжа и протоколите”, посочи тя. „Не съм органът и институцията, която би следвало да казва кой не си е свършил работата и кои трябва да носи отговорност”, заяви Манолова и добави, че не е вярно, че броят на членовете на ОИК-София е намален.

Според нея, когато се вижда, че има някакъв очевиден проблем, институциите трябва да го решат. По думите й, всички, които са свързани с организацията на изборите, е трябвало да отидат в зала „Арена Армеец” и да видят какъв е проблема. „Опитах се да играя ролята на посредник между институциите, за да обясня очевидното, че там трябва да бъдат включени още експерти, които да помагат”, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини