Пребиха лидера на ГЕРБ в Белица

Десетина яки момчета са пребили лидерът на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев. Екшънът се е разиграл посред бял ден в сряда около 12,20 часа пред сградата на кметството.

Новината потвърди лидерът на партията в Пиринския край Даниела Савеклиева. „Обади ми се нашият кандидат за кмет Иван Богданов, каза ми, че Иван е на плочките в безсъзнание. Цяла сутрин там е имало джипове с непознати млади и яки момчета. Това е безумие, настоявам полицията да си свърши работата и да залови биячите”, каза депутатката от ГЕРБ и областен лидер на партията Даниела Савеклиева.

„Аз бях в заведение, намерих го безжизнен на земята. Сега е контактен. Гади му се, възможно е да има счупвания в областта на лицето. Десетима души са го нападнали, свалили на земята и започнали да го ритат. Някои от нападателите са местни момчета, други не са. Има полиция, нека разследва”, каза кандидатът за кмет на ГЕРБ в Белица – Иван Богданов. Той остана трети на първия тур, но вторият Муса Палев се отказа и има шанс да се яви на балотаж срещу кандидата на ДПС Радослав Ревански, който получи най-голяма подкрепа на изборите за общински управник.

Полицията веднага се е отзовала на място и е започнала разследване по случая. Хора твърдят,че е имало свидетели на побоя.

От пресцентъра на ГЕРБ разпратиха следното съобщение по този повод

Активисти на ДПС нападнаха и биха общинския ръководител на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев

Активисти на ДПС нападнаха и биха общинския ръководител на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев. Инцидентът е станал пред сградата на община Белица, където Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение за балотажа на кметските избори в неделя.

По информация на очевидци на площада пред сградата на общината е имало около 15 души от ДПС, част от които пристигнали от София с два черни джипа. Иван Стойчев минал покрай тях и групата го нападнала, съборили го на земята и го пребили.

На място е извикан екип на Спешна помощ от Разлог и полиция. Иван Стойчев е закаран с линейка в Спешния център в Разлог. С него пътува и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Белица Иван Богданов, който пръв го е намерил безжизнен на земята. Иван Богданов заяви, че от Разлог Стойчев ще бъде транспортиран за обстоен преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград.

Полицейски екипи са в момента на мястото на инцидента на площада в Белица.

Коментар на кандидат-кмета от ДПС Радослав Ревански

Случилото се с лидера на ГЕРБ Иван Стойчев е активно мероприятие, целящо създаване на напрежение и разцепление на хората, обяви кандидатът на ДПС за кмет на Белица Радослав Ревански.

"Екшънът със Стойчев започна още вчера, след като бях информиран, че заедно с кандидата на ГЕРБ Иван Богданов са влизали в ОИК и са обиждали членовете на комисията с предупреждения какво решение да вземат, така че да участват в балотажа.

След като Палев се отказа, те решиха, че ще вземат властта, но няма да им се получи. Победих с размазваща преднина, комисията не може да вземе решение против законите на Република България. Аз разбрах от медиите за случилото се. Вчера обаче членовете на комисията ми казаха, че ги наричал "продажници", кокошки, а мъжете с още по-груби имена. За това поведение съм сезирал прокуратурата", каза Ревански и обяви, че няма нищо с побоя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини