Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Явор Бахаров в разложкия съд

7 000 долара за еротичен круиз в Гърция

Безрадостната участ на националните кумири Горкият дякон Васил Кунчев ни гледа от небесните жилища и цъка с език

Премиерът Борисов: През последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината

Пленум на БСП нищи бройката социалисти

17,5 млн. евро струва най-скъпият автомобил за 2019 г. McLaren F1 LM постигна най-висока цена при наддаване на търгове

Нападнатото в столичен автобус момче спечели сребърен медал на състезание по самбо

Земетресение от 5,7 по Рихтер на границата между Турция и Иран

Българин отрече Коперник и Айнщайн Тодор Йончов влезе в историята като Гений на отрицанието

Израел ограничава полетите от Япония и Южна Корея заради коронавируса

Джъстин Бийбър говори за сексуалния си живот

Бърни Сандърс печели вота в Невада за кандидат-президент на демократите Джо Байдън е втори

АПИ: Днес е последната възможност за покупка на седмична е-винетка за камионите и автобусите

Няма опасност за питейната вода след замърсяването на река Чепеларска

Калин Вельов: Най-усмихнати са хората в най-бедните страни

Десетокласници спасяват любима учителка от коварна болест

Десетокласници от Асеновград организират благотворителна акция, с която да помогнат на своя учителка, връхлетяна от тежко заболяване. За това в страницата на „Труд“ във фейсбук съобщи ученикът Иван Златанов.

Ето цялото му писмо:

Пише Ви един доскоро усмихнат и безгрижен клас – 10б клас на ПГ”Цар Иван Асен II” – гр.Асеновград. За съжаление тъжен факт ни накара да пораснем преждевременно, да се сблъскаме с тревогата и да търсим надеждата. Наш любим учител – г-жа Любомила Ангелова от месец април е принудена да води най-важната и трудна битка – за живота. Тя се опитва да се шегува и казва, че е повела борба с товарния влак, а ние много се надяваме нейната воля, всеотдайното й семейство, нашата любов и подкрепа, обичта на нейните приятели и близки да й помогнат да победи в тази неравностойна битка. Защото …товарният влак се оказа миелоидна левкемия, М4 по FAB.

Диагнозата сякаш ни удари като гръм. Първоначално г-жа Ангелова просто не се върна пред бялата дъска след Великденската ваканция, учителите ходеха посърнали из училище и на въпросите ни за нашата госпожа по английски /г-жа Ангелова предава английски език/ отвръщаха с тъжни усмивки, че е болна. Щадяха детските ни сърца за истината. Но лошите вести се разпространяват бързо, както и добрите. И ние разбрахме. Разбра и градът ни и всеки иска да помогне, защото г-жа Люси, както галено я наричаме по между ни /тя беше наша класна в подготвителния осми клас/ заслужава нашата подкрепа и любов така, както тя самата щедро ги раздава в класната стая.

А надежда да видим пак ведрата й усмивка има, защото за момента товарният влак е спрян – след проведени два курса полихимиотерапия г-жа Люси е в клинична и хематологична ремисия. Предвид младата възраст и липсата на придружаващи заболявания, клинична комисия към Клиника по клинична хематология, УМБАЛ „Св. Георги“ взе решение, че тя е пациент, подходящ за костномозъчна трансплантация в страната или чужбина.

Г-жа Ангелова е подала заявление към „Комисия за лечение в чужбина“, МЗО, както и към Фондация “Помощ за благотворителността в България” и Българският дарителски форум отпусна DMS номер, който е с текст на латиница DMS LUSI на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). Успоредно с това стартира дарителска кампания, тъй като времето за набиране на средства е малко, а сумата за осъществяване на трансплантацията по оферта на „Helios Klinik“, Висбаден, Герамания е 168 557 евро /последният абзац сме го свалили от страницата за госпожа Ангелова във Фейсбук/.

Сумата е шокираща, но човешкият живот е безценен. И ние се обръщаме към, Вас за да подарим надежда на г-жа Люси. /”Подари надежда”е лозунгът на дарителската кампания за г-жа Ангелова във Фейсбук/. Ние не бездействаме – организираме инициативи за набиране на средства, обмисляме и скоро ще проведем благотворителен базар, поставяме кутии за дарения в магазини, но имаме нужда от помощ и се обръщаме към теб и всички зрители – нека подарим надежда на госпожа Люси, тъй като тя ни е подарила голямото си любящо сърце. Искаме на следващия 15 септември училищният звънец да покани в класната стая и г-жа Ангелова. Помогнете ни, за да може нашата кауза да достигне до всички ДОБРИ хора!

10Б клас, специалност „Електронна търговия”, ПГ”Цар Иван Асен II” –гр.Асеновград

Дарителска сметка към Райфайзенбанк IBAN: BG53RZBB91551006205144 BIC: RZBBBGSF LYUBOMILA BORISLAVOVA ANGELOVA. DMS LUSI на номер 17 777.

Телефон за връзка: 0887180617 /Иван Златанов/

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.