ДПС за инцидента в Белица: Осъждаме побоя над кандидата на ГЕРБ, посочването на виновници без доказателство е клевета

Общинският предизборен щаб на ДПС в Белица изпрати съобщение до медиите във връзка с инцидента днес в града, където общинският лидер на ГЕРБ Иван Стойчев бе пребит, а по-късно откаран в болница в Благоевград.

Ето и текста на цялото съобщение:

Декларация от Общински Предизборен Щаб Белица

По повод на обвиненията отправени към Движението за права и свободи публикувани на официалния сайт на политическа партия ГЕРБ, където е упоменато, че “Активисти на ДПС нападнаха и биха общинския ръководител на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев” заявяваме, категоричната си позиция, че посочването на виновници без никакво доказателство за извършване на подобно деяние от страна на ДПС, не приляга нито на многократните заявки на ГЕРБ за водене на толернтна кампания, нито на една честна предизборна надпревара, нещо повече това е клевета по смисъла на НК.

В предизборната обстановка, в която се намира община Белица призоваваме и настояваме компетентните органи да предприемат необходимите мерки и да открият извършителите. През последните седмици кандидатът за кмет на община Белица от ДПС Радослав Ревански беше обект на нападение, но никога предизборният щаб на ДПС Белица не си позволи да обинява и сочи с пръст, защото вярваме, че намирането на извършителите е в компетенциите на правораздавателните органи.

Самият кандидат за кмет на община Белица Радослав Ревански реагира незабавно и на профила си във фейсбук написа:

“Остро осъждаме побоя над лидера на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев. Молим органите на реда да си свършат работата и да открият извършителите. Ние ще продължим да призоваваме жителите на Общината към толерантност и коректно отношение. Никой акт на агресия към когото и да било не следва да бъде подминаван!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини