36-годишен стана главен архитект на Бургас Емил Бурулянов спечели конкурса на Общината

СЗО: Рискът от разпространението на коронавирус е много висок

Парламентът на Иран спря работа заради коронавируса

Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Скандал преди балотажа във Вършец

Битка кой да се яви на втория тур на изборите се разрази във Вършец. За правото да застанат отново пред избирателите освен спечелилият най-много гласове кандидат на ГЕРБ, претендират представителите на АВБ и Реформаторския блок /РБ/. На вота в неделя, който остана без победител в курортната община, най-голяма подкрепа събраха досегашният кмет Иван Лазаров /ГЕРБ/ – 46,50%, и Благовест Христов /АБВ/ – 17,81%.

Само часове след обявяването на резултатите във вторник обаче Христов внесъл в ОИК заявление, че се отказва да участва на балотажа. Което автоматично изпратило на втория тур третата сила на изборите – кандидатката на реформаторите Антоанета Коцина /15,46%/. Малко след като внесъл в комисията заявлението си обаче човекът на АБВ поискал да отегли отказа си и комисията задраскала документа в дневника.

Според кандидатката на РБ Коцина представителят на АБВ незаконно е бил върнат отново в предизборната борба, тъй като второто му заявление е внесено след изисквания от закона 24-часов срок от обявяването на резултатите. Коцина е изпратила жалба до ЦИК, в която настоява да бъде отменено решението на ОИК – Вършец и балотажът да е между кандидатите на ГЕРБ и Реформаторския блок. Местният парламент във Вършец вече е сформиран и в него има 5 представители на ГЕРБ, 3 на АБВ, 2 на Реформаторите и по едно на БСП, ЗС „Ал. Стамболийски“ и ДПС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.