Осъдиха тираджия за трафик на хора, конфискуват камиона

Наказание от 12 месеца условно с 3 години изпитателен срок за трафик на хора наложи Свиленградския районен съд на 43-годишен тираджия от Турция. Освен това той ще бъде глобен с 10 000 лв., а камионът му се конфискува в полза на държавата. Решението на Темида веднага влиза в сила, след като магистратите одобриха споразумение между прокуратурата и подсъдимия.

"Това е първият товарен автомобил, отнет в полза на държавата след влизането в сила в края на септември на промяната на чл. 280 ал. 4 от Наказателния кодекс", обясни районният прокурор на Свиленград Антон Стоянов.

43-годишният мъж е с разрешително за пребиваване в България и карал тир с хасковски номера. На 20 октомври той влязъл във връзка с каналджия и в Истанбул качили трима иракчани срещу 10 000 долара на калпак, за да стигнат до Германия или Великобритания. Преди турското ГКПП Капъкуле шофьорът помогнал на чужденците да се скрият в нишата на спойлера над кабината на камиона.

На 21 октомври в 2,30 часа тирът влязъл от Турция на нашия пункт Капитан Андреево. При проверката граничните полицаи открили иракчаните.

От прокуратурата пък се похвалиха, че от началото на разследването до постигнатата осъдителна присъда минали само 2 дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини