Ботьо Ботев: Стрелбата с гранатомет не е за сплашване, Алексей Петров е опасен за много хора

Пълнен абсурд е да се твърди,че стрелба с гранатомет е само за сплашване. Самият конструктор на това оръжие е предвидил определено разстояние след излизането на гранатата кога и къде тя да се взриви. Няма начин да стреляш с това оръжие без да очакваш определен резултат.Пък и не всеки човек може да борави с него. Така коментира в студиото на bTV топкриминалистът Ботьо Ботев вчерашния опит за атентат срещу бившата барета Алексей Петров.

Ботев допълни,че при организацията на едно такова събитие като стрелбата с гранатомет килърите не всичко могат да предвидят. И в случая с Петров те са пропуснали доста неща.

"Аз съм убеден,че Петров в момента сам търси и прави изводите и анализите за това защо се е стигнало да този стрелба срещу него. До колкото обаче го познавам като характер, той няма да сподели с разследващите това, до което се добере", допълни Ботев. И подчерта,че е бил наясно с нещата по отношение на първия опит за убийство срещу Петров през 2002 година. Тогава, според него, нещата са били изключително професионално подготвени.

"При Алексей проблемите могат да дойдат от много страни. Той има доста врагове и да не кажа силна дума много хора биха искали отмъщение. Той дори в момента пречи и е опасен за някои хора", каза още спецът по криминалните дела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини