Борисов поиска оставката на шефката на ОИК-София заради ужаса в "Арена Армеец"

Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов поиска оставката на председателя на Общинска избирателна комисия – София Диляна Иванова, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Борисов настоява за оставката на Иванова поради създалото се обществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“. Борисов настоя Иванова да подаде оставка, в качеството си на председател на ПП ГЕРБ, тъй като Диляна Иванова е предложена за председател на ОИК – София от квотата на ГЕРБ. Оставката на Иванова бе поискана от Борисов днес, за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур. Диляна Иванова подава оставка веднага след настояването на Бойко Борисов. Молбата й за освобождаване от поста ще бъде депозирана в ЦИК до минути. Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.

От ГЕРБ предлагаме на ЦИК за нов председател на ОИК – София Полина Витанова. По образование и професия Витанова е юрист. В момента е член на ОИК – София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК – София.

Коментари

Задължително поле