Изключват “засега” ЕС и шест други страни от американските вносни мита за стомана и алуминий

„Левски” и ЦСКА играят 3 пъти в сряда (ПРОГРАМА)

Берлин и Лондон не са доволни от обясненията на Зукърбърг

Борисов случая “Сегрей Скрипал”: Ако не намерим виновниците, ще живеем в страх и несигурност

Несъбраните вземания от ДДС по ревизионни актове са 5,8 млрд. лв.

Временно е затворен пътят Русе – Бяла, в района на Две могили

Арестуваха 33-годишен мъж, контактувал с малолетни в интернет, докато осъщестява сексуалните си желания

“Рома” обезкърви Босна за България

Двама тежко ранени при катастрофа на пътя Варна-Добрич

Съмнителен пакет в лагера на турски спасители в Монтана вдигна по тревога МВР

Промяна в правилата за управление на електроенергийната система ще позволи на бизнеса да участва в осигуряване на студен резерв

Държавният глава Румен Радев на официално посещение в Палестина (СНИМКИ)

Катастрофа между автомобил и снегорин на магистрала “Марица”, един човек е пострадал

Дженифър без секс цяла година

Хърватското правителство прие Истанбулската конвенция

Кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова: Кметът, Общинският съвет и администрацията трябва да служат на хората

При ясни правила, които ще важат за всички – така ще работи с новия Общински съвет на Видин единствената жена кандидат за кмет на дунавската община Росица Кирова, която на 1 ноември очаква подкрепата на всички видинчани, гласувайки за номер 11 в бюлетината.

“Ще работя без притеснения, защото се предполага, че всички общински съветници трябва да защитават обществения интерес. Не мисля, че какъвто и да е съставът на Общинския съвет, то той може да създаде проблеми на кмета, стига кметът да знае какво иска, да има точни и почтени намерения. Хората, които са част от този Общински съвет, са граждани на Видин. Не съм съгласна да се делим. Общинският съвет, кметът и общинската администрация са хората, които трябва да служат на Видин и неговите граждани. И ако някой предполага и допуска, че в Общинския съвет може да имат тайнства, заговори и шушукане, то тежко на Видинско”, допълни Кирова.

В програмата на “Единни за промяна” са заложени множество мерки по отношение на инфраструктурата и благоустрояването на цялата община, която в момента няма наредба за благоустройството на градската част и населените места. “Не се спазват общите правила, които са заложени в Закона за устройство на територията, според който трябва да е установена методиката, начинът и редът, по който ще се извършват определени дейности, свързани с инфраструктурата и благоустрояването. Заедно с хората, с гражданите на Видин, трябва да решим кои проблеми са приоритетни. Защото нашата цел е да направим Видин по-уютен и по-красив дом за живеене. Да поканим туристите в града си и те да се върнат отново, да създадат поминък и работа на хората. Общината трябва да създаде всички необходими условия, за да може Видин да се развие по правилния и предварително начертан път. Ако бъда избрана за кмет, няма да предприемам действия, каквито се случиха с бул. “Панония”. Не можеш да асфалтираш с над 4 милиона лева един булевард, а няколко месеца по-късно да го разкопаеш и да го оставиш на гърбици и кръпки. За мен това е липса на планиране. Планиране трябва да има както по отношение на инфраструктурата, така и на всяко едно действие, което предприема общинската администрация”, каза Росица Кирова.

“Единни за промяна” предвиждат редица мерки по отношение на социалните услуги и сградния фонд на общината, който е в крещящо, отчайващо състояние. “В сферата на образованието трябва да променим отношението и подхода към онези, които учат децата ни, към онези, които са ни учили нас. Всеки един управляващ Видин трябва да направи всичко възможно за разкриване на филиал на ВУЗ, но не по принцип, а такъв, който да обслужва местната икономика. Затова, преди да говорим за висше учебно заведение, трябва да насочим усилия към професионалната квалификация на нашите деца”, поясни Кирова и допълни, че в програмата си “Единни за промяна” залагат на създаването на общински спортен колеж, в който част от специалностите да обслужват сферата на туризма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.