В проект на Министерството на образованието: Илиян Михов-Баровеца стана учител

Попфолк певецът Илиян Михов-Баровеца преподава народно пеене и учи децата на творчеството на Лили Иванова. Новината не е от жълтите хроники. Баровеца се оказа един от успешните преподаватели в проекта на образователното министерство „Успех“, за който са отпуснати общо 94,4 млн. лв. и с тях се финансират различни видове кръжоци и допълнителни занимания в училище на учениците.

Просветното министерство отчете последната част от реализацията на проекта и представи един от своите учители - Баровеца. Той работи с децата в столичното 144-то училище „Народни будители“ в жк „Младост“ още от 2013 г. и учи децата на народно творчество. Учебното заведение е известно със своите танцови и певчески състави. Децата там изучават хореография на народни танци, свирят на музикални инструменти, има сериозни занимания по изобразително и театрално изкуство. Училището е и изпитен център на Тринити колидж в Лондон. Баровецът не е редовен учител, а гостуващ преподавател.

Илия Михов представи една от своите ученички, която поздрави присъстващите на събитието по представянето на проекта, с отлично изпълнение на песента на първата дама на родна музика Лили Иванова „За тебе бях“. Не преподавам на децата в училище попфолк, ако някой се интересува от него - идва на частни уроци, поясни Михов. Той работел с още няколко училища, но не ги назова.

Михов е завършил военното музикално училище “ Маестро-Георги Атанасов” с отличие и златен медал, работил е в Гвардейския духов оркестър, носител е на множество награди за попфолк, но истински фурор прави с песента си „Баровец“. В нея се казва: Дискотеки, ресторанти, скитам нощ и ден, пиене, пари и мацки винаги са с мен. Баровец, баровец, баровец съм аз... баровски ще си живея всеки ден и час.“

В проекта „Успех“ участват над 600 000 ученици и преподаватели. Училищата сами избират вида на заниманията и кандидатстват за финансиране. Има изключително интересни кръжоци като такива за млади предприемачи, как да спечелим първия си милион или в областта на изкуствата. Целта на проекта е да осмисли свободното време на младите хора, да се намали агресията в класните стаи и да се развиват различни таланти у децата, обясниха експертите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини