Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

В проект на Министерството на образованието: Илиян Михов-Баровеца стана учител

Попфолк певецът Илиян Михов-Баровеца преподава народно пеене и учи децата на творчеството на Лили Иванова. Новината не е от жълтите хроники. Баровеца се оказа един от успешните преподаватели в проекта на образователното министерство „Успех“, за който са отпуснати общо 94,4 млн. лв. и с тях се финансират различни видове кръжоци и допълнителни занимания в училище на учениците.

Просветното министерство отчете последната част от реализацията на проекта и представи един от своите учители – Баровеца. Той работи с децата в столичното 144-то училище „Народни будители“ в жк „Младост“ още от 2013 г. и учи децата на народно творчество. Учебното заведение е известно със своите танцови и певчески състави. Децата там изучават хореография на народни танци, свирят на музикални инструменти, има сериозни занимания по изобразително и театрално изкуство. Училището е и изпитен център на Тринити колидж в Лондон. Баровецът не е редовен учител, а гостуващ преподавател.

Илия Михов представи една от своите ученички, която поздрави присъстващите на събитието по представянето на проекта, с отлично изпълнение на песента на първата дама на родна музика Лили Иванова „За тебе бях“. Не преподавам на децата в училище попфолк, ако някой се интересува от него – идва на частни уроци, поясни Михов. Той работел с още няколко училища, но не ги назова.

Михов е завършил военното музикално училище “ Маестро-Георги Атанасов” с отличие и златен медал, работил е в Гвардейския духов оркестър, носител е на множество награди за попфолк, но истински фурор прави с песента си „Баровец“. В нея се казва: Дискотеки, ресторанти, скитам нощ и ден, пиене, пари и мацки винаги са с мен. Баровец, баровец, баровец съм аз… баровски ще си живея всеки ден и час.“

В проекта „Успех“ участват над 600 000 ученици и преподаватели. Училищата сами избират вида на заниманията и кандидатстват за финансиране. Има изключително интересни кръжоци като такива за млади предприемачи, как да спечелим първия си милион или в областта на изкуствата. Целта на проекта е да осмисли свободното време на младите хора, да се намали агресията в класните стаи и да се развиват различни таланти у децата, обясниха експертите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.