Нападат съдията след триумф на Мъри

Разследват нападение срещу съдия в Казахстан след триумф на Станимир Стоилов. „Астана“ с българския треньор сломи „Кайрат“ навън с 1:0 в неделя, а вече е на 2 победи от нова титла.
Матео Трефолони, директор на Департамента за съдиите и инспекторите, подаде рапорт до Контролно-дисциплинарния комитет. Поводът - „опит за физическо въздействие върху официални лица след завършването на мача“. Казахстан е затворена страна, включително –- медийно, и подробности липсват. Но явно става въпрос за нападение срещу арбитъра Игьор Альошин, вероятно - и срещу негови помощници. Тече разследване.
В Казахстан осигуриха едра заплата за италианеца Трефолони, бивш елитен рефер, за да оправи съдийството.
Днес Мъри среща в Астана предпоследното препятствие към титлата - „Иртиш“ с треньор Димитър Димитров-Херо. Букмейкърите напълно отписаха гостите, които изпуснаха зоната за Лига Европа и вече играят протоколно. А слуховете за обещани огромни премии на „Иртиш“ и други отбори от „Кайрат“, конкурент на лидера, си остават само слухове.
В същото време в Астана вече продадоха 20 000 билета за мача с „Атлетико“ във вторник. Очаква се скоро да свършат и останалите 9000 места. На стадиона ще има 2500 полицаи. Следователно на 12 зрители се пада по един човек за охрана.
Специално ядро от 7 ултраси ще дирижира скандиранията и песните на арената. Ударна група от 600 фенове ще пали ентусиазма. А на всеки зрител ще се дават напечатани скандиранията с обяснение какъв е смисълът им. Казахстан не е футболна страна и фенски традиции няма, запалянковците са от типа „тетрални“...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят