Появи се „Луврие 2”в играта на банкера беглец

Избягалият от правосъдието Цветан Василев с нова схема

Цветан Василев прави нов опит да се разпореди с най-атрактивните активи на КТБ.

 "Труд“ разполага с документ, според който укриващият се в Белград бивш банкер Цветан Василев вероятно е направил нов опит да се разпореди с най-атрактивните активи, закупени от фирмите му бушони, с пари на вложителите във фалиралата КТБ.
След фиаското с московския белгиец Пиер Луврие, който „купи“ БТК, „Дунарит", ТВ 7 и НУРТС за 1 евро, а после „върна“ на Василев активите обратно, комедията продължава. Сега на ход е нова фигура – Дмитрий Косарев.

Същият е поел ангажимента да осигурява безопасността на Цветан Василев и семейството му, а в замяна да получи голям процент от бъдещата продажба на БТК, ТВ 7, НУРТС, ГАРБ и военните заводи „Дунарит“ и „Авионамс“.

И докато Василев дава сърцераздирателни интервюта от Белград на платените си журналисти, в които обвинява кого ли не за фалита на КТБ и грабежа на активите й, става напълно ясно, че през това време той продължава нагло и безцеремонно да се опитва да осребри дългогодишното източване на финансовата институция.

Кой е Дмитрий Косарев? Това е отново фигура, свързана с руския православен олигарх Константин Малофеев, което още веднъж потвърждава, че Василев очевидно няма никакво намерение да върне заграбените активи на Фонда за гарантиране на влоговете, а цели само и единствено да приключи в своя лична изгода фалита на банката.

Ето по-интересното от документа

Меморандум за разбирателство

Този меморандум за разбирателство (МЗР) се сключи, като документ, които да придвижи напред отношенията между г-н Цветан Василев (Партньор 1) и г-н Дмитри Косарев (Партньор 2), представлявани от оторизиран пълномощник или лично (според текущия случай) (всеки от които оттук нататък наричан Партньорът или заедно като Партньорите). Партньорите се съгласяват, че този МЗР отразява най-актуалните разговори между Партньорите и ще контролира техните отношения по отношение на дейностите, описани по-долу, и ще оформи основите за договаряне на взаимно приемливо конкретно споразумение (я).

Сега и занапред, вземайки предвид взаимните задължения, които произтичат от разумните разсъждения, Партньорите се съгласяват за следното:

1. Да се основе фонд или фондация (Фондът) в една от европейските страни от Партньор 1 и Партньор 2.

2. Партньор 1 ще внесе във Фонда конкретни активи, описани в Програма 1 към този МЗР (активите). Документацията на Фонда ще конкретизира, че Партньор 1 запазва
пълен и безусловен контрол над активите.
-------

5. Приходите от продажбата на каквато и да е част от активите ще бъде разпределена между Партньорите моментално след продажбата при следното съотношение: за Партьор 1 - 80% (осемдесет процента), за Партньор 2 - 20% (двадесет процента).
--------

9. Партньор 2 ще осигури на Партньор 1 всякаква възможна и необходима сигурност и защита (включително личната сигурност на Партньор 1 и неговото семейство).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи