Проф. Петко Салчев е единственият кандидат за управител на НЗОК

Горя къща в Павликенско Огнеборци от Великотърновска област са се отзовали на 18 произшествия заради бурния вятър

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

Руска компания се включва в изграждането на „Турски поток“ в България

Новите жилища в Пловдив с рекорден ръст на цените

Започна учението за реакция при коронавирус на Летище София (СНИМКИ)

Кметът на Перник: С около 2 метра се е повишило нивото на язовир „Студена“ през февруари

Трима души са изолирани в Пловдив след престой в Италия Пробите им за коронавирус пътуват към София

Последна почит към двигателя V8 с обем 6,75 л Завинаги си отива най-дълго произвежданият „осмак“ с 530 конски сили и 1100 Нм

Задържаха аресивен мъж от Павликени след сбиване 33-годишен свищовлия е обвиняем за причиняване на лека телесна повреда и потрошено имущество

Почина последният маршал на СССР, участвал в пуч срещу Горбачов

Проф. Мутафчийски: Има възможности за обявяване на карантина от личния лекар При съмнение за коронавирус не се препоръчва директно да се ходи в болница, а да се звънне по телефон

Емил Димитров за акцията в Басейнова дирекция: Не заловиха този, който не е закрил сондажите

Гаражът в Лозенец струва колкото двустаен в Люлин

Проф. Маруся Любчева: Законът за висшето образование за 25 години е променян 50 пъти Неадекватността на политиките за развитие на системата, буди тревога

Първият българин, признал си, че е интерсексуален: Лекарите решиха, че ще съм момиче

Пол Найденов е първият българин, осмелил се да говори открито за това, че е интерсексуален. По неговите собствени уми пред bTV, Господ го е замислил като момче, но у него се появили полови белези на момиче. Когато бил на 3-4 годинки, лекарите решили, че трябва да е момиче и цял живот се опитвали да го превърнат в такова.

Детството му е преминало по болници, където той е престърпял множество хирургични операции, за да се превърне в момиче. „Моят случай е синдром на частична андрогенна нечувствителност”, обясни той. Това означава, че приличал повече на момиче с частични външни женски полови белези.

„Всяка година минимум по половин месец лежах в Медицинска академия, където ми правиха цял куп изследвания, симпатични лелички и чичковци си говореха с мен”, спомня си той. Питали го какво иска да бъде – момче или момиче, и той винаги казвал момче.

„Визитацията минаваше – карат те да си вдигнеш нощничката, да си разтвориш краката, и минават лекари, лелички, чичковци и студенти, оглеждат те, някои те опипват между краката”, разказвал Пол. „Нямам спомен какви точно операции са ми правени. За съжаление не разполагам с абсолютно никакви документи”, добави той. Когато успял да си открие някои епикризи и резултати от изследвания, от Медицинска академия му отказали да си направи копия. Когато отишъл след седмица, му казали, че е имало наводнение и точно неговите книжа са били унищожени.

„Дори в един момент се оказа, че аз никога не съм лежал в Медицинска академия. Аз си спомням точно къде съм бил, в кое крило, на кой етаж съм бил, дори в коя стая”, заяви той. Според него, манипулациите, които са му правени, са неморални. „Явно лекарите не са чак толкова ОК с нещата, които правят с такива деца”, посочи той.

С хората като него по света ситуацията е подобна – техните документи също липсват. Те изпадат в паника, когато наблизо има лекар. „Когато са ми махнали тестисите, никой не си е задал въпроса за някаква алтернатива”, каза с мъка Пол.

„За последно се опитвах да се правя на момиче може би на 19-годишна възраст. Последният ужасен кошмар е от абитуриентския ми бал. Все едно че ме бяха заврели в клоунски костюм и ме бяха накарали да се правя на нещо, което не съм”, спомни си той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.