Башар Асад е върнал на Франция връчения му Орден на Почетния легион

Русенската екоинспекция установи тревожно замърсяване на Дунав

Няма да бъдат издавани присъди по делото за смъртта на Принс

Взрив в една от най-големите петролни рафинерии в САЩ

Пълен автобус горя по пътя за Гюешево, няма пострадали хора

Началниците на генералните щабове на Русия и НАТО се срещнаха в Баку

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Първият българин, признал си, че е интерсексуален: Лекарите решиха, че ще съм момиче

Пол Найденов е първият българин, осмелил се да говори открито за това, че е интерсексуален. По неговите собствени уми пред bTV, Господ го е замислил като момче, но у него се появили полови белези на момиче. Когато бил на 3-4 годинки, лекарите решили, че трябва да е момиче и цял живот се опитвали да го превърнат в такова.

Детството му е преминало по болници, където той е престърпял множество хирургични операции, за да се превърне в момиче. „Моят случай е синдром на частична андрогенна нечувствителност”, обясни той. Това означава, че приличал повече на момиче с частични външни женски полови белези.

„Всяка година минимум по половин месец лежах в Медицинска академия, където ми правиха цял куп изследвания, симпатични лелички и чичковци си говореха с мен”, спомня си той. Питали го какво иска да бъде – момче или момиче, и той винаги казвал момче.

„Визитацията минаваше – карат те да си вдигнеш нощничката, да си разтвориш краката, и минават лекари, лелички, чичковци и студенти, оглеждат те, някои те опипват между краката”, разказвал Пол. „Нямам спомен какви точно операции са ми правени. За съжаление не разполагам с абсолютно никакви документи”, добави той. Когато успял да си открие някои епикризи и резултати от изследвания, от Медицинска академия му отказали да си направи копия. Когато отишъл след седмица, му казали, че е имало наводнение и точно неговите книжа са били унищожени.

„Дори в един момент се оказа, че аз никога не съм лежал в Медицинска академия. Аз си спомням точно къде съм бил, в кое крило, на кой етаж съм бил, дори в коя стая”, заяви той. Според него, манипулациите, които са му правени, са неморални. „Явно лекарите не са чак толкова ОК с нещата, които правят с такива деца”, посочи той.

С хората като него по света ситуацията е подобна – техните документи също липсват. Те изпадат в паника, когато наблизо има лекар. „Когато са ми махнали тестисите, никой не си е задал въпроса за някаква алтернатива”, каза с мъка Пол.

„За последно се опитвах да се правя на момиче може би на 19-годишна възраст. Последният ужасен кошмар е от абитуриентския ми бал. Все едно че ме бяха заврели в клоунски костюм и ме бяха накарали да се правя на нещо, което не съм”, спомни си той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.