Нормалния подпали чергата на Специалния

“Ливърпул” събори “Челси” с 3:1 в Лондон и още по-силно разпали чергата под краката на Жозе Моуриньо. Новият треньор на “червените” Юрген Клоп, определил се като Нормалния, записа първа шампионатна победа, но след мача показа разбиране към португалския си колега: “Съчувствам му. Никой не се съмнява, че е един от най-добрите в света. И аз бях в подобна ситуация миналия сезон в “Борусия” (Дортмунд) и извадих късмет, че всички в клуба имаха доверие в мен...”

За собственика Роман Абрамович не се знае, но феновете на “Челси” показаха с плакати, че изпитват още доверие към Моуриньо. “Те не са глупави”, коментира Жозе. Веднага след двубоя устатият спец отговаряше изнервен на всички въпроси с думите: “Нямам какво да кажа.” По-късно обаче добави: “Борбата продължава.” На запитване дали смята, че това е последният му ден в клуба, Жозе отвърна с категорично “не”. След шестата загуба от 11 кръга ситуацията в “Челси” става революционна. А дербито започна добре с ранен гол на Рамирес още в 4-тата минута. В добавеното време на първата част Филипе Коутиньо изравни, докато Моуриньо се запътваше към тунела. Бразилецът вкара и за 2:1 в 74-тата, а в 83-тата Кристиан Бентеке довърши домакините за 3:1.

“Манчестър Юнайтед” не реализира гол в трети пореден мач и направи 0:0 навън срещу “Кристъл Палас”. Лидерите не сбъркаха - “Манчестър Сити” трудно пречупи гостуващия “Норич” с попадение от дузпа на Яя Туре в 89-ата минута за 2:1, а “Арсенал” лесно повали като гост “Суонси” с 3:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят