Съдът задържа под стража бившия шеф на контрола в Комисията по хазарта

Опера на „Бегликташ“

Вратарят на „Барса“ подкара Cupra Марк-Андре тер Щеген стана посланик на испанската марка

Дубльорка на дузина холивудски звезди и съпругът й бяха застреляни в Охайо

Разследват полицай за управление на личен автомобил без винетка и без застраховка

19% ръст на бързите кредити

От вечното дерби във Вечния град

7,5% спад на новите коли

Илир Мета: Готов съм на всякакъв сценарий във „войната“ с правителството Президентът предупреди, че никой не може да го отстрани, докато не приключи мандатът му

Съдът остави в ареста Нено Димов

Прокопани са първите 400 м от тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ (СНИМКИ)

Предаваме на Австрия нашенец, издирван за закана за убийство

Стартира четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си”

Eврокомисарят по разширяването: Северна Македония и Албания ще успеят с реформите

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Андон Миталов

Палят контейнери за смет в Русе

Небрежни обитатели на квартали в Русе опожаряват контейнери за смет, алармираха от ОДМВР в крайдунавския град. Отпадъците в два метални съда са подпалени след невнимателно боравене с открит огън. Най-вероятно са изхвърлени неугасени цигари или горящи предмети.

Преди 2 г. новият стар кмет на крайдунавския град Пламен Стоилов подгони клошарите, които ровят по контейнерите за разделно събиране. „Общината е ангажирана по договор с фирма, която прибира отпадъците“, напомни тогава градоначалникът. Бездомниците обръщат съдовете за смет и вземат само хартиените и пластмасовите суровини, които предават на изкупвателни пунктове. Общински охранители могат да ги глобяват по наредба от 50 до 150 лв.

М.г. общината задели 270 000 лв. в бюджета за проучване дали битовите отпадъци в града могат да се прибират в подземни контейнери за смет. Един комплект от 4 съда за разделно събиране струва 15 000 евро и първоначално може да се експериментира с 10 съда на различни места в Русе. Те ще се увеличат, ако се осигури финансиране на екологичен проект по европейски програми.

Съоръженията се изработват от испанска фирма, която ги монтира под земята. Над тях по улиците се поставят малки кошчета. Обемът на боклука в съдовете се следи от специални датчици. Контейнерите се повдигат автоматично и се изпразват от сметосъбиращите машини. Подземни контейнери вече има в Сливен и Нова Загора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.