БСП подкрепи ГЕРБ на балотажа в Съединение срещу свой екскмет

Общинската структура на БСП-Съединение реши изненадващо да обърне гръб на своя бивш кмет Георги Руменов и застана зад кандидата на ГЕРБ Атанас Балкански на балотажа на местните избори в градчето, откъдето през 1885 г. тръгна Съединението на България. Подкрепата на левицата се оказа решаваща и човекът на ГЕРБ спечели на втори тур с 51.18% срещу 48,82% на кандидата на местна коалиция "Сдружение за община Съединение", след като Руменов водеше след първия.

Още двама от досегашните общински кметове в Пловдивска област напуснаха властта след балотажа в неделя. В Сопот борещият се за четвърти пореден мандат Веселин Личев (МК Заедно за просперитета на Сопот и Анево) загуби срещу младия и напорист социалист Деян Дойнов (БСП) с 48.58% на 51.42%.

Пенка Дойкова (Партия на зелените) хвърли бомбата в Хисаря, където победи досегашната кметица Пенка Ганева (ГЕРБ) с 52.93%.

Многодетната майка Мария Белчева (Зелената партия) спечели убедително с 69.13% балотажа срещу Наил Рустем (ДПС) в община Куклен, където през миналия мандат по различни причини се изредиха четирима управници.

Макар и след "поправителен" на втори тур постовете си запазиха д-р Емил Караиванов (Асеновград) и Радньо Манолов (Брезово) от БСП, Пламен Спасов (Родопи) от ГЕРБ, Ради Минчев (Перущица) от Реформаторския блок, Ангел Папазов (Социалдемократическа партия) и националният зам.-председател на СДС д-р Емил Кабаиванов (Карлово), който на балотажа надделя над генерал Димитър Шивиков, издигнат от инициативен комитет. Новите лица в местната власт в Пловдивско са Георги Георгиев (Реформаторския блок) в Калояново и Георги Мараджиев (ГЕРБ) в Стамболийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони