Заловиха 20 бежанци, скрити сред роми

Осемнадесет нелегални бежанци са задържани в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив при съвместна акция на Криминалната полиция и ДАНС. Операцията започнала един час след края на изборния ден в неделя вечерта.

Шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков побърза да уточни, че действията на подчинените му нямат нищо общо с балотажа на местните избори.

Полицаите са действали по сигнал, че група мъже, пресекли нелегално българо-турската граница, са били прехвърлени от трафиканти и временно са настанени в най-голямото ромско гето у нас. Целта на групата бежанци, задържани в Пловдив, била Западна Европа.

По първоначални данни повечето от тях са афганистанци на възраст около 20 г. Всеки от задържаните ще бъде щателно проверен, тъй като има вероятност сред тях да има хора, принадлежащи към терористични организации. Затова преди натоварването им в бусове всеки от тях беше сниман от участващи в акцията полицаи.

Бежанците обитавали къщи на ул. "Храбрец" и "Елба" в „Столипиново“. Пристигналите с 11 автомобила служители на реда, някои от които с маски на лицата, проверили още няколко адреса в гетото, преди да се оттеглят.

Полицаите са действали по сигнал от гетото и затова се насочили към конкретни адреси. Иначе няма как да различат бежанците от местното население, шегуват се пловдивчани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини