БСП протяга ръка към АБВ и "Движение 21" в местната власт, не ще общ кандидат за президент с "десния" Първанов

БСП допуска обединения на столетницата с АБВ и „Движение 21“, но в общинските съвети по места. На този етап за обща лява кандидатура за президент не може и да се говори. Това стана ясно от думите на соцлидера Михаил Миков.
Ръководството на столетницата е разпоредило червените общинари да поканят на разговор за леви местни политики колегите си от партиите на Георги Първанов и Татяна Дончева. На срещите обаче щели да се обсъждат само идеи, без да става и дума за пазарлък за постове.

Запитан за идеята на Първанов за обща лява кандидатура за президент на вота догодина, Миков отвърна: „Чакайте, вие правите дясна политика, на социално замразяване, водите политика, която удря мнозинството български граждани и ние сега да се прегърнем, за да стане някой някакъв, на някакъв стол да седне, пък бил той и президентски. Не е честно“. От думите му стана ясно, че отношенията в лявото пространство са въпрос на лява политика, а не – на сделки.

БСП вероятно ще иска касиране на изборите поне на 30 места, обяви партийният говорител Атанас Мерджанов. Сред тях са София, Варна, Видин, Бургас, Ловеч и Елхово. На „Позитано“ 20 смятат, че има и места като Сливен, където полицията се е намесила на страната на управляващите.

Много съветници на БСП са подложени на изнудване и заплахи заради конфигурациите в общинския съвет, обявиха социалистите. Най-фрапиращ бил случай от Дряново. "На 1 ноември новоизбраният общински съветник от БСП Михаил Ганчев е блъснат от лек автомобил. Колата е управлявана от Станислав Витанов, който е доброволец в щаба на опонента, подкрепен от ГЕРБ. По данни от нашия щаб този автомобил е следвал Михаил Ганчев през целия ден“, обясни Стефан Стефанов от Изпълнителното бюро на БСП. По неговите думи на място е пристигнал екип на спешна помощ и в нелеко състояние Ганчев е откаран Габровската окръжна болница, където му е изваден далака.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини