Обща стачка на полицията в Хасково

Полицаите в Хасково обявиха обща стачка във вторник. Над 150 униформени и цивилни ченгета от всички районни управления и полицейски участъци в в региона се изсипаха във вторник пред областната дирекция на МВР. Недоволството им е провокирано от предвидени промени в проектобюджета, според които се намалява броя от 20 заплати, получавани след пенсиониране на служителите в МВР и министерството на отбраната.

Особено атрактивни бяха 30-те служители на РУП-Харманли. С тях да протестира излезе и следовото куче Петко. В Кашона, поставен пред немската овчарка и водача й бяха събрани 6,37 лв. "Сумата ще я пратим на финасовия министър Владислав Горанов", обявиха ченгета.

63 полицаи в Димитровград също обявиха, че подкрепят колегите си от националния полицейски синдикат. Пред районното в Ивайяловград на стачка също излязоха всички служители. "Когато започвахме работа подписахме идни договори, сега се подиграват с други решения", оплакаха се ченгета.

Според неофициална информация гранични полицаи се стачкувавали и на граничния с Гърция пункт Маказа. "чакаме го с нетърпение, зап да го контролираме щателно. На другите преминаващи няма да правим проблем", споделиха граничари.

Коментари

Задължително поле