Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

Новият кмет на Търговище търси експерти и от други партии

Новоизбраният кмет на Търговище д-р Дарин Димитров кани политическите сили на разговори за включването им в общинската администрация чрез специалисти, които имат опит и познания.

Това обяви градоначалникът от ГЕРБ на първата си пресконференция във вторник. Той уточни, че в администрацията няма да има политически чистки. „Наследяваме работеща община. Ще видим всеки какви качества има. Не можем да си позволим назначаване на политически лица, които нямат експертиза“, заяви той пред медиите.

Новият кмет допълни, че иска една работеща и усмихната администрация и млади хора с идеи.

Той е готов да отстъпи на други политически сили с влияние в общината места на зам.-кметове или председател на общинския съвет. Няма обаче да се поддава на натиск. „Ние сме победители и не могат да ни извиват ръцете“, предупреди Димитров.

Разговорите с политическите сили ще бъдат в понеделник, непосредствено преди свикването на първата сесия на новия местен парламент, която ще бъде на 10 ноември.

Това даде повод на гражданите да коментират, че 10 ноември дойде и в Търговище, визирайки избирането на първия десен кмет на общината, която досега беше управлявана само от червени градоначалници.

Д-р Димитров заяви, че ще се направи одит на финансовото състояние на общината и ще се види какви са поетите ангажименти до края на годината. Той се ангажира да осигури прозрачност и информираност за гражданите. Надява се на добър диалог в общинския съвет в интерес на всички.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.