Новият кмет на Търговище търси експерти и от други партии

Новоизбраният кмет на Търговище д-р Дарин Димитров кани политическите сили на разговори за включването им в общинската администрация чрез специалисти, които имат опит и познания.

Това обяви градоначалникът от ГЕРБ на първата си пресконференция във вторник. Той уточни, че в администрацията няма да има политически чистки. "Наследяваме работеща община. Ще видим всеки какви качества има. Не можем да си позволим назначаване на политически лица, които нямат експертиза", заяви той пред медиите.

Новият кмет допълни, че иска една работеща и усмихната администрация и млади хора с идеи.

Той е готов да отстъпи на други политически сили с влияние в общината места на зам.-кметове или председател на общинския съвет. Няма обаче да се поддава на натиск. "Ние сме победители и не могат да ни извиват ръцете", предупреди Димитров.

Разговорите с политическите сили ще бъдат в понеделник, непосредствено преди свикването на първата сесия на новия местен парламент, която ще бъде на 10 ноември.

Това даде повод на гражданите да коментират, че 10 ноември дойде и в Търговище, визирайки избирането на първия десен кмет на общината, която досега беше управлявана само от червени градоначалници.

Д-р Димитров заяви, че ще се направи одит на финансовото състояние на общината и ще се види какви са поетите ангажименти до края на годината. Той се ангажира да осигури прозрачност и информираност за гражданите. Надява се на добър диалог в общинския съвет в интерес на всички.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони