Премиерът обяснява що е дефицит

„Дефицитът означава, че вземаш дълг и тези, които направиха 3,8 от 0,45, в момента имат нахалството да говорят, че ние вземаме дълг. Като кажем 2% дефицит, означава, че ние ще вземаме милиард и осемстотин заем, защото всичко това, за което говорим, трябва да го дофинансираме с милиард и осемстотин.“ Това обяснява на министрите на „разбираем“ език в петък премиерът Бойко Борисов по време на извънредно заседание на Министерския съвет, става ясно от стенограмата, публикувана днес.

Борисов не пропуска да похвали част от присъстващите министри. „Браво!“, получава екоминистърът Ивелина Василева, в чийто ресор има усвояване на 99% от еврофондовете.

„И вчера това, дето се вика - връзваме лятно време целия кръг: Слънчев бряг, Ахелой, Равда, Несебър, това са 4 хиляди тона фекалии на месец! Министър Москов ще ви каже какви ешерихии коли и какво плува в морето, и защо децата се връщат, и всички туристи от Слънчев бряг, като си дойдат всеки кашля, киха или има стомашно-чревно разстройство. 2000 тона е утайката сега, което се е утаявало в този иначе затворен залив“, каза Борисов във връзка с откритата преди изборите пречиствателна станция в Равда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика