Красимир Каракачанов: Полицаите ще вземат по 5 заплати при пенсиониране

Полицейският протест е абсолютно основателен, защото това, което се прави, е абсолютна недомислица. Досега се говори само за полицаите. Но освен полицаите, под ножа отиват и военните, ДАНС, разузнаването, Пожарната”, заяви пред Нова ТВ Красимир Каракачанов – председател на ВМРО, член на комисията по вътрешна сигурност и член на комисията по вътрешна отбрана в НС.

Той изчисли, че ако предложенията минат в сегашния им вид, полицаите ще взимат между 30 и 40 на сто по-малки заплати. Причината според него се корени в искането да бъде премахнат класа „прослужено време” от 2%.

„При 10 години служба, това са 20%. При 15 години служба, това са 30% от заплатата”, изчисли Каракачанов.

Той разказа, че в проекта, който бил качен на сайта на МС за около 30 минути, е записано, че служителите ще получават 10 заплати върху 50% от възнаграждението, което реално означава, че те полицаите ще получават по пет заплати при пенсиониране.

„До вчера имаше 1200 души, подали рапорт за напускане”, добави той и апелира към премиера да преосмеслят тези неща.

„Цялото това нещо се прави с цел да се напълни бюджета. Но не може с икономии и нови данъци да се пълни бюджета. Трябва да се работи с чувство за отговорност към нацията”, добави Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини