Собственик на мелница в Шумен загина от задушаване под рухнала стена (снимки)

45-годишен мъж е починал, след като е бил затиснат от рухнала тухлена стена в Шумен, съобщи Фокус, позовавайки се на информация от полицията.

Стена на старата мелница "Съгласие" в Шумен рухна във вторник към 17 часа върху собственика й Виктор Баев /45г./.

Инцидентът станал, когато бизнесменът отишъл да нагледа работниците си. Те трябвало да почистят основите на стара стена, за да се излее бетон и да я укрепят. Бизнесменът се включил в работата и влязъл в изкопа под стената. Точно в този момент тухлите рухнали върху него и го затиснали. В 17,20 ч последва ново срутване и общо към 10 кубика тухли затрупаха мъжа.

Медицински екип не беше допуснат до опасния терен. Бащата на затрупания Станчо Баев също беше на мястото. Каза, че няма никаква надежда за сина си. Мястото беше отцепено, очакваше се конструктор, който да каже как да се разчистят отломките.

По-късно на място за разчистването пристигна група от 14 души да работи на място. Трябваше да бъдат премахнати поне 30 тона отломки, за да се стигне до затрупания. Сред тях имаше каменни късове от основите, тежки по 100 кг, както и тухли.

Починалият бизнесмен Виктор Баев е бил изваден изпод грамадата с отломки към 22 часа. Той е бил затиснат от каменните основи на стената и причината за смъртта му е задушаване.

Образувано е следствено дело. За инцидента е уведомена прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони