Парламентът може да не обсъжда днес имунитета на Сидеров и Чуколов

Дебатът за имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е чак точка 6 в дневния ред на парламента, съобщи „Фокус”.

Като първа точка в дневния ред на депутатите е обсъждането на първо четене в Закона за политическа и гражданска реабилитация. Предложението за обсъждането на закона дойде от страна на депутатите от ПГ на ДПС. Според правилника на НС всяка първа сряда от месеца парламентарните групи извън управляващите могат да правят предложения за дневния ред в Народното събрание. Така разглеждането на искането за снемането на имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов става точка 6 от дневния ред и вероятно няма да бъде разгледана в рамките на днешното парламентарно заседание.

Депутатите отхвърли предложение на ДПС за промени в Закона за закрила на детето, с които се цели децата сами да определят хранителния режим в училищата и детските градини. Предложението беше отхвърлено с 36 гласа „за“, „против“ 72 и 72 „въздържал се“.

Хюсеин Хафъзов от ДПС, представи законопроекта, като посочи, че децата имат права и религиозни такива, с които да трябва да се съобразят. „Има хиляди и десетки хиляди родителите, които не са съгласни с хранителния режим в училищата и детските градини“, заяви той. „Този законопроект ще даде възможност на всички деца от всички религии да изповядват религиите си не само в дома си, но и в училище“ , коментира Хафъзов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини