Борисов: Да се блокира двумилионен град и да се показва сила е абсолютно нередно (видео)

Това, което се опитваме да направим, е да разграничим служителите в МВР, в пожарната и в армията на първа и трета категория. Това написа Бойко Борисов във фейсбук.

"Ние искаме тези, които носят отговорност навън в студа или жегата на улицата, или границата и които влизат в пожарите, да са първа категория и да ползват привилегии. А всеки от администрацията, който има работа такава, каквато всички останали държавни служители, да се подчинява на същата логика, каквато действа за държавния служител. Считаме, че е крайно недопустимо униформени служители, полицейски автомобили, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия", пише още премиерът.

"Това да се блокира двумилионен град и да се показва сила е абсолютно нередно. Има законови начини и ние бяхме обявили, че водим разговори по темите, които интересуват протестиращите. Има си надлежен ред, по който се прави. А най-малко им отива на БСП и ДПС да говорят за пари за МВР. Без да има средства в бюджета сме дали 180 млн. лева повече за 2015 г. и 57 млн. лева повече на българската армия. 20 млн. даваме за учителите, 45 млн. за правосъдната система и 20 млн. лева за спешна помощ догодина. Мисля, че обществото ще одобри това, което се опитваме да направим, и ще го толерира", написа още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини