Двама заловени с "весели" гъби в Чепеларе

Ченгетата обискираха 4-етажна къща за наркотици

Обитателите на четириетажна къща в Чепеларе са изведени за претърсване за наркотици по сигнал до полицията. Ченгетата обискират къщата на ул. "Петър Кузманов", в която много от помещенията били ползвани от наематели, някои, от които и незаконно.

В квартирата на 22-годишния П.И. от Ботевград и 25-годишния Х.Р. от с. Богдан, общ. Карлово, при обиска са открити изсушени халюциногенни гъби, с бруто тегло 3,76 грама. Единият живее от около 10 години в Чепеларе и е известен на полицията с прояви, свързани с наркотични вещества, а приятелят му се е появил отскоро в родопския град, обясниха запознати.

Гъбите не са забранени от закона, но са придобити и съхранявани без надлежно разрешително, обясниха от полицията. Двамата мъже са задържани за 24 часа в ареста и срещу тях е започнато бързо полицейско производство.

Това е първия случай на арестувани с халюциногенни гъби в Смолянско през тази година. В региона се знае, че младежи берат халюциногенни гъби по Хайдушки поляни и Рожен над Смолян от години назад. Наричат ги "весели" и "магически" гъби, както и "вълчи зъб". Гъбите съдържат забраненото вещество псилоцибин и са едни от най-мощните халюциногени, който може да причини от психоза до самоубийство. Пренасянето на горски гъби не е престъпление, а гъбата не фигурира в списъка със забранените наркотични вещества.

Намерените гъби при обиска в Чепеларе обаче реагират на полеви тест за високорискови наркотични вещества и ще бъдат дадени за експертиза, съобщиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони