Калфин: 20-те работни заплати на полицаите трябва да останат

20-те работни заплати на полицаите трябва да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално осигуряване. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика по време на блиц-контрола в Комисията по труда, демографската и социалната политика, предаде „Фокус“.

„Мнението си по тези теми съм го изразил нееднократно и публично, още тогава, когато заедно със синдикатите обсъждахме различните варианти по промени в кодекса. 20-те работни заплати би трябвало да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Има срок да се диференцират длъжностите в съответното ведомство - кои работят в тежки условия и кои са тези, които работят в нормални условия", коментира Ивайло Калфин.

„Мнението ми съвпада изцяло с мнението на парламента. Това, което беше обявено днес сутринта е изцяло в унисон с Кодекса за социално подпомагане – полицаите да запазят 20-те си заплати. Има свободни места и ако някой се огледа в заплатите на тези хора, да заповяда в сектора“, добави още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини