Маскирани отвлякоха непълнолетно момиче в Димитровград

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Намалиха срока за отказ от депутатски имунитет от 14 на 5 дни

Народното събрание прие промени в правилника си за работа, с които се намали срокът за отказ от депутатски имунитет от 14 на 5 дни, съобщи Фокус.

Депутатите, които гласуваха „за“ бяха 86, „против“ – 26 , 17 народни представители гласуваха – „въздържал се“. До промените се стигна, след като главният прокурор внесе искане в Народното събрание за сваляне на имунитета на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов във връзка с проявите им от 12 октомври пред магазин за алкохол и цигари в столицата и на 25 октомври в сградата на НАТФИЗ.

По време на дебатите Таско Ерменков от ПГ на „БСП лява България” предложи редакционна поправка между думите се „съкращава на 5 дни“ да бъдат добавени „работни“ в последствие то не беше прието.

Данаил Кирилов от ПГ на ГЕРБ каза, че срокът е забранителен. Чавдар Георгиев от ПГ на „БСП лява България” поясни, че срокът дава една времева рамка, в която парламентът задължително трябва да се запознаят с данните, които са им предоставени.

Той коментира, че разумният подход е да бъда направена промяна от 5 на 7 дни, което също не беше прието. Казак обясни, че случаите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов са прецедент в историята.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.