Местан: Силният резултат на ДПС се приема като проблем за стабилността на кабинета

Силният резултат на ДПС се приема като проблем за стабилността на кабинета . Това каза на пресконференция в зала „Запад“ на НС лидерът на ДПС Лютви Местан.

Местан посочи, че абсолютно коректно са представили техния прочит и реалните числа, с оглед на които трябва да се оценява резултатът на всички партии.

„Не си позволихме нито преднамерено, нито крайни оценки за представянето на останалите политически сили. Ограничихме се с коментар за резултатите на ДПС. Числата са ясни. Имам призив да чуем гласа на числата. За съжаление обаче от няколко дни насам сме свидетели на добре планиран сценарий за интерпретативна подмяна на изборните резултати. Тази манипулация има два основни елемента. Първият да се подцени резултатът на ДПС и вторият елемент е да се хиперболизира твърде скромния резултат на РБ“, каза той и посочи, че силният резултат на ДПС се приема като проблем за стабилността на кабинета.

„Дали това е основателно или не, е друг въпрос. Смята се, че ако реформаторите биха имали силен резултат ще стабилизира властовата форма“, каза Местан.

Коментари

Задължително поле