Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Да поговорим сериозно за достъпността Нека видим в сравнителен план колко много път имаме да извървим като общество

Сиромахомилите са първите популисти

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

Цветанов към РБ: Не може да имаш 7 кмета и да казваш, че си постигнал голям успех

„Не може да имаш 7 кмета, с които да си спечелил с общ механичен сбор от подкрепата, която си получил от около 20 000 избиратели, и да казваш, че си постигнал голям успех.“ Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента в отговор на журналистически въпрос, дали им е писнало от РБ, съобщи „Фокус“.

„Много е крайно това. Никога не ми писва нищо. Аз съм достатъчно устойчив човек и мога да понеса всичко. Смятам, че най-важното е да се водим от обществения и националния интерес“.

По думите му, когато има стабилно правителство на фона на всички съседни държави, трябва да се пази тази стабилност, защото е изключително важна за държавата. „Дори и някои неща да не ти харесват, трябва да ги преглътнеш, воден от националния и обществения интерес“, коментира той.

„Мога да кажа, че призивът, които беше направен и от премиера и от мен, когато съм имал възможност да изразявам мнението си, просто помолихме реформаторите да бъдат малко по-смирени“, допълни той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че трябва да се отчитат и реалните резултати, които са били постигнати на местните избори.

„Трябва да ви кажа, че ако трябваше те да бъдат парламентарни, надали щяхме да имаме възможност да разчитаме на тяхната подкрепа, защото надали щяха да влязат в парламента. Не може да имаш 7 кмета, които да си спечелил с общ механичен сбор от подкрепата, която си получил за тези кметове от около 20 000 избиратели, и да казваш, че си постигнал голям успех и да казваш, че си се легитимирал в публичното пространство“, каза Цветанов.

„Смятам, че всички ние сме длъжници на нашите избиратели и всеки един трябва да се ръководи от обществения и националния интерес. За това сме в парламента“, заяви Цветан Цветанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.