Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Цветанов към РБ: Не може да имаш 7 кмета и да казваш, че си постигнал голям успех

“Не може да имаш 7 кмета, с които да си спечелил с общ механичен сбор от подкрепата, която си получил от около 20 000 избиратели, и да казваш, че си постигнал голям успех.” Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента в отговор на журналистически въпрос, дали им е писнало от РБ, съобщи „Фокус“.

„Много е крайно това. Никога не ми писва нищо. Аз съм достатъчно устойчив човек и мога да понеса всичко. Смятам, че най-важното е да се водим от обществения и националния интерес“.

По думите му, когато има стабилно правителство на фона на всички съседни държави, трябва да се пази тази стабилност, защото е изключително важна за държавата. „Дори и някои неща да не ти харесват, трябва да ги преглътнеш, воден от националния и обществения интерес“, коментира той.

„Мога да кажа, че призивът, които беше направен и от премиера и от мен, когато съм имал възможност да изразявам мнението си, просто помолихме реформаторите да бъдат малко по-смирени“, допълни той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че трябва да се отчитат и реалните резултати, които са били постигнати на местните избори.

„Трябва да ви кажа, че ако трябваше те да бъдат парламентарни, надали щяхме да имаме възможност да разчитаме на тяхната подкрепа, защото надали щяха да влязат в парламента. Не може да имаш 7 кмета, които да си спечелил с общ механичен сбор от подкрепата, която си получил за тези кметове от около 20 000 избиратели, и да казваш, че си постигнал голям успех и да казваш, че си се легитимирал в публичното пространство“, каза Цветанов.

„Смятам, че всички ние сме длъжници на нашите избиратели и всеки един трябва да се ръководи от обществения и националния интерес. За това сме в парламента“, заяви Цветан Цветанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.