Преобразяват 106-годишната сграда на варненска гимназия В двора й ще бъде реставрирана чешма от 1888 г.

Фолк звездата Лияна тренира и под дъжда (ВИДЕО)

Премиерът Борисов в Брюксел: През юли ще бъде разгледана кандидатуратa ни за ERM-II

Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Граждани осъдиха енергото за надписана сметка

Жилищен вход на площад „Свобода“ в Русе осъди „Енерго-Про Продажби“ АД да му плати 804,77 лв. за неоснователно начислена сметка за ток. Районният съд в крайдунавския град отхвърли възражението на монополиста и го осъди да покрие и 600 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва.

През август обитателите на сградата получават фактура за изразходваната ел.енергия, но с корекция за грешка в показанията на електромера. Хората във входа се принуждават да платят парите, след като им спират тока. Те обаче завеждат чрез управителя на етажната собственост гражданско дело в съда.

От „Енерго-Про“ твърдят, че засекли при проверката пломбиран електромер, но с „липсваща индикация за наличие на напрежение на третата система на дисплея“. Уредът бил коригиран и оставен да работи, а инкасаторът завишил общото количество енергия за 90 дни с 6336 квтч.

„Електроразпределителното дружество е длъжно да поддържа измервателните уреди като техен собственик“, мотивират се магистратите. Те са категорични, че „недобросъвестното поведение на „Енерго-Про Мрежи“ не би следвало да води до неоснователно обогатяване за сметка на потребителите чрез корекции на сметките им“.

Преди ден семейство от Шумен успя да осъди „Енерго-Про Мрежи“ заради гръмнали ел.уреди. Монополистът отказал да плати разходите по ремонта на техниката, въпреки че аварията била по негова вина. Семейството получи близо 400 лв. Вещо лице дало становище, че причината да гръмнат уредите е подадено напрежение над 230 волта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.