ДПС оспорва избора на новия кмет на Ветово в съда

ДПС изпълни заканата си след втория тур и вкара избора на новия стар кмет на община Ветово в съда. "Делото по жалба на Мехмед Мехмед е насрочено за идната сряда", съобщиха от Административния съд /АС/ в Русе. Неуспелият кандидаткмет се съмнява за злоумишлени действия от членове на секционни избирателни комисии и на Общинската избирателна комисия".

С втора жалба той оспорва и резултатите на Георги Георгиев, спечелил вота за градоначалник. Д-р Мехмед Мехмед иска да се преброят отново бюлетините. Мотивите му са, че има нарушения на изборните правила в 10 избирателни секции в общината.

Досегашният кмет Георги Георгиев /МК "Бъдеще за всички"/ спечели четвърти мандат след балотаж с 50,11% срещу Мехмед Мехмед - 49,89%. Разликата между двамата е само 14 гласа, сочат резултатите в 100% обработените протоколи от Общинската избирателна комисия /ОИК/. Те бяха качени в сайта на ЦИК.

От ДПС твърдят, че разликата между двамата кандидати е 11 гласа. Георгиев и Мехмед имат съответно по 25 и 27 недействителни бюлетини. В урните са открити 104 празни бюлетини, с гласуване за повече от една листа и в които не може да се установи еднозначно вотът на избирателя.

Общинският съветник и председател на младежката структура на ДПС Мехмед Мехмед получи всеобщо одобрение за кандидаккмет след анкета на ДПС сред ветовчани. Зъболекарят с практика в град Глоджево попадна за втори път в кандидатдепутатската листа на ДПС за предсрочните парламентарни избори 2013-2014 г.

В новия Общински съвет на Ветово ДПС има най-голямо представителство с 40,86%, а МК "Бъдеще за всички" е с 31,14%. ГЕРБ получи 14,42%, МК "БСП и АБВ" - 7,79%, БДЦ - 2,78%, НФСБ - 1,79%, а ВМРО - 1,22%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони