Нощта на Специалния

Дама на около 60 години се изправи около 80-ата минута на мача от Шампионската лига „Челси” - „Динамо” (Киев) - 2:1, в сектор „А” под ложата на Роман Абрамович. Резултатът още беше 1:1. Задаваше се нов провал на Жозе Моуриньо и неговия тим. И може би най-очакваното уволнение във футбола

„Станете за Специалния!”, изкрещя с всички сили английската лейди. Като войници с нея скочиха първо околните, а след това и целият „Стамфорд Бридж”. „Станете за Специалния! Станете за Специалния!”, около две минути скандираха трибуните. Дамата викаше и гледаше около себе си. Дори към фенове на „Динамо” започна да вика: „Ставайте бе, хора, ставайте за Специалния!”

Моуриньо също не издържа. Поклони се дълбоко с ръка на сърцето. Подобна безрезервна любов рядко се среща в суровия съвременен футбол. Чуха и футболистите. Заатакуваха още повече. Личи, че в момента „Челси” е тим без шампионско самочувствие. Но има играчи от класа. Бразилският национал Вилиан заложи топката за пряк свободен удар и стреля - 2:1. Стадионът не запя неговото име. Продължи с „Жозе Моуриньо”. Така, както и започна.

Уволнението на Специалния се отложи. Дали ще е до уикенда и гостуването на „Стоук” или повече, само Роман Абрамович знае. Обаче няма спор - „Стамфорд Бридж” не иска да пусне своя треньор. Навсякъде се виждаха транспаранти като „Моуриньо - просто най-добрият” или „Жозе - завинаги един от нас”.

След мача Специалния не сдържа емоциите си: „Това беше моят момент в „Челси”. Клубът трябва да се гордее със своите фенове. Аз мога само да съм безкрайно благодарен. Няма да забравя, когато се завърнах и когато играхме първи мач с „Хъл”. Трибуните бяха удивителни. Но нищо не може да се сравни с това сега. Феновете гледат телевизия, четат вестници. Там темата е за моя край.”

Сред тези 41 241 души на „Стамфорд Бридж” бяха съпругата на Моуриньо - Матилда, и двете им деца. „Сега няма да ги е страх, че ще отидат на училище и другите ще ги атакуват с подигравки, че отборите им печелят, а „Челси” - не”, завърши Моу.

„Челси” оцеля в битката за осминафиналите. Но този мач не е просто една от многото победи на „Империята на Роман”. Това бе нощта на Специалния. Въпросът обаче остава - дали след седмица или две „Челси” пак ще играе шампионски или ще се говори за най-гигантската неустойка в историята на футбола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят