Арестуваха дъщерята на Цар Киро с 2 кг хероин

Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Велико Търново стана национален център на филателията

Велико Търново се превърна в национален център на филателията. Над 100 табла с 30 колекции от пощенски експонати бяха показани в четвъртък в изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Националната филателна изложба ще остане в болярския град до 8 ноември.

На събитието присъстваха заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков, бишвия министър-председател и почетен председател на Съюза на българските филателисти /СБФ/ Симеон Сакскобургготски, директора на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки и председателя на СБФ Спас Панчев. Заедно те валидираха специалната пощенска карта „Национална филателна изложба”, която ще бъде пусната в обращение. На 8 ноември в музей „Възраждане и Учредително събрание” официално ще бъде валидиран и юбилеен пощенски блок „830 години от въстанието на болярите Петър и Асен”. Същото ще бъде сторено със серия от четири марки на тема „Цветя”.

Един от акцентите в експозицията е поставен върху най-старата пощенска марка в света, наречена „Черното пени”. Тя е оценена на много висока стойност и е осигурена за изложбата от анонимен участник. Показани са и фрагменти от личната колекция на бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски. Представени са също колекции, участвали в редица международни изложби и удостоявани с престижни отличия. На таблата са изложени също сбирката „Велико Търново – изгледи в старите пощенски карти” на Иван Панайотов, както и детски рисунки – проекти на пощенски марки, които са участвали в национален конкурс „Моят детски свят”.

Единадесет са колекциите от пощенски експонати от Великотърновска област, които са включени в изложбата. Представени са също първите български марки от поредицата „Поздравителни”. Присъстват карти, отразяващи събития от родната история и глобални филателни теми, например 100-годишнината от създаването на лайнера „Титаник”, 150-годишнината от рождението на Клод Дебюси, международни спортни надпревари и пр.

Експозицията е посветена на 830-годишнината от въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава. Организатори са Съюзът на българските филателисти и Община Велико Търново, а съорганизатори – Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и „Български пощи” ЕАД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.