След оставката на Едо: "Лудогорец" си върна Георги Дерменджиев

Последният наставник, в с когото "Лудогорец" стигна до титлата и игра в групите на Шампионската лига - Георги Дерменджиев, бе върнат на поста старши-треньор на разградския тим.

Този вариант стана актуален за ръководството на шампионите в момента, в който стана ясно, че Едуард Ераносян е непреклонен след подадената оставка и напуска клуба.

Георги Дерменджиев до момента бе без отбор, след като в края на миналия сезон се раздели с шампионите.

От клубния пресцентър потвърдиха новината, че наставникът ще води шампиона на България отново.

Ето и цялото съобщение, без редакторска намеса:

Георги Дерменджиев се завръща в Лудогорец

Старши треньорът Георги Дерменджиев, извел ПФК Лудогорец до историческото участие в груповата фаза на Шампионската лига, се завръща начело на отбора. Специалистът ще води тренировката на тима днес след като досегашният наставник Едуарт Ераносян подаде оставка.

Георги Дерменджиев е от самото начало на проекта „Лудогорец“. Той беше привлечен за помощник на Ивайло Петев през сезон 2010/2011 г., когато „орлите“ се бореха за спечелване на промоция в А група. Той е основна част от успехите на отбора, спечелването на четирите шампионски титли, 2-те купи на България и 2-те Суперкупи. Пое кормилото в ПФК Лудогорец в труден момент и успя да го класира в групите на Шампионската лига, където спечели 4 точки.

Сега се завръща в Лудогорец въпреки напредналите преговори с именити отбори от Кипър и Китай. Той подписва новия си контракт до юни 2017 г.

В близките дни Дерменджиев ще обяви екипа си. Досегашният помощник на Едуарт Ераносян Ради Здравков също подаде оставка в знак на солидарност с досегашния наставник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт