Министър Кралев изтегли голямата награда - автомобил „Дачия Сандеро“ в томболата на Българския туристически съюз

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев донесе късмет за Иван Пламенов Трайков от София, чието име изтегли в годишната томбола на Българския туристически съюз „Опознай България – 100 туристически обекта“. Наградата за победителя, посетил 100 туристически обекта и събрал 100 марки, е чисто нов лек автомобил „Дачия Сандеро“.

„За мен е чест да определя печелившия от томболата на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“. Още повече, че това движение ми е почти връстник. Искам да благодаря на Българския туристически съюз, че през всичките тези години в различни ситуации, в различни политически и икономически периоди, през които са преминавали нашата държава и нашият народ, е успявал да поддържа интереса на поколенията към природните забележителности на България, към историческите обекти. Успявал е да възпитава и да изгражда българското във всеки един младеж не само като любов към природата, но и като любов към познаването на нашата история“, заяви в приветствието си министърът.

Кралев увери, че Министерството на младежта и спорта ще направи всичко възможно да бъде пълноценен партньор на Българския туристически съюз. Той благодари на представителите на БТС, че съюзът участва в писането на новия закон за физическото възпитание и спорта.

„Ние разчитаме много на тяхната експертиза и консултация, така че да направим един работещ закон, който да обслужва интересите на всички участници и в спорта, и в социалния туризъм“, допълни министърът.

Изпълнителният секретар на БТС Венцислав Удев изтегли името на Лидия Бозаджиева от София, която печели нова „Дачия Логан“ сред посетилите 100 обекта и събрали 100 печата.

Множество награди бяха осигурени и за носителите на сребърни и бронзови значки, участници в националното движение „Опознай България – 100 туристически обекта“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт