Петима българи гледат отстрани в Европа

Българите не се предават в Лига Европа, въпреки че не записаха много игрови минути и в четвъртия рунд от груповата фаза.

Всъщност единствен Благой Георгиев изобщо игра. Халфът бе сред най-добрите в състава на „Рубин“, загубил с 0:1 у дома от „Ливърпул“.

Тимът му остава в играта за класиране, но с илюзорни шансове. Руснаците трябва да бият „Сион“ у дома и „Бордо“ навън и да се надяват другите резултати да се наредят в тяхна полза.

„Ливърпул“ пък е вече с 6 поредни мача без загуба с Юрген Клоп начело. Германецът тръгна с три ремита, последвани от 3 победи.

Иван Иванов видя отстрани как „Базел“ направи важна крачка към елиминациите, побеждавайки с 2:0 на терена на португалския „Беленензеш“.

Иван Бандаловски и Валери Божинов също не влязоха и за минута, а „Партизан“ бе разбит с 1:5 в дома на баския „Атлетик“. Сръбският тим може да се класира - трябва да вземе равни или повече точки от „Аугсбург“ в оставащите два мача (навън с АЗ „Алкмаар“ и точно с немците у дома). Прекият баланс е за „Партизан“, който би с 3:1 навън в Германия.

Венцислав Христов остана резерва, а албанският „Скендербег“ изненада „Спортинг“ с 3:0 и записа първи точки. На първо време на неговия отбор е нужно да избегне загубата в Истанбул от „Бешикташ“, а после да бие у дома „Локомотив“ (Москва), за да има шанс.

Четири тима продължават в турнира - „Борусия“ (Дортмунд), „Наполи“, „Мьолде“ и „Рапид“ (Виена).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят