Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Прихванати са разговори за бомба в багажното отделение на руския А321

Американското и британското разузнаване са прихванали разговори между предполагаеми екстремисти, които сочат, че бомба, може би скрита в багажното отделение, е свалила руския пътнически самолет в Египет, предаде Ройтерс.

Западни разузнавателни източници заявиха, че предположението за взривно устройство на борда на разбилия се „Еърбъс А321“ се основава частично на прихванати комуникации както между предполагаеми екстремисти, така и между едно или повече правителства, участващи в разследването на катастрофата.

Цитираните източници, пожелали да запазят анонимност поради деликатността на въпроса, направиха уговорката, че фактите не са категорични и все още няма твърди съдебномедицински или научни доказателства в подкрепа на теорията за бомба.

Хипотезата за взривно устройство обаче е правдоподобна, отбелязаха те.

„Следователите, въз основа на информациите от черните кутии, но и на констатациите на мястото на катастрофата и на опита си, дават силно предимство на тезата за атентат“, твърди друг източник, цитиран от АФП.

„Хипотезата за експлозия поради техническа неизправност, пожар или друга подобна причина изглежда слабо вероятна, защото черните кутии са щели да сигнализират нещо или пилотите са щели да реагират“, отбеляза той.

Теорията за взривно устройство, с местно съучастие, се възприема сериозно. Нищо още не е доказано, но това е реална възможност“, каза европейски дипломат, след като бил информиран от западна разузнавателна агенция. „Според тях има голям шанс това, което Даеш твърди, да е вярно“, каза той. Синайска групировка, свързана с ИД, пое отговорност за катастрофата, припомня Ройтерс.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.