Променлива облачност и най-много 18 градуса в неделя

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. По-значителни увеличения на облачността ще има в Източна България. Минималните температури ще са между 1° и 6°.

Утре облачността над страната ще е променлива, в много райони намаляваща до слънчево. В сутрешните часове отново, но на по-малко места в низините, ще има мъгла, която до обяд ще се разсее. По-значителна, ниска слоеста облачност ще има над високите полета на Западна България. Около и след пладне ще се появи слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще са повишат и максималните в повечето места ще са между 13° и 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Георги Цеков.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла, а през деня – незначителна висока облачност. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 14-15°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планинските масиви от Западна България ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На места от мъглата ще преръмява. В останалите райони облачността ще е разкъсана, на много места до предимно слънчево. Ще духа умерен, и временно силен вятър от североизток, север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.

През първите дни от следващата седмица ще духа северозападен вятър, в Дунавската равнина и Източна България умерен до силен. Ще има променлива облачност, над много райони често намаляваща до слънчево. По-значителни увеличения ще има във вторник, но и тогава вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат. Минималните ще са около и над 10°, само в районите със слаб вятър ще са по-ниски. Максималните ще са най-високи в сряда - предимно между 17° и 22°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето