Откраднаха 4 500 лв. от възрастен пчелар, докато продава мед

Ученият, събирал данни за потребители във Фейсбук, заяви, че е “изкупителна жертва”

Румен Радев взе участие в церемонията по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи, заяви държавният глава

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

Полицай от спецчастите загина в свирепа катастрофа край Котел

Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Частни съдебни изпълнители предлагат да събират глобите на КАТ

Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) предлагат да събират глобите на КАТ. Това съобщи вчера председателят на Камарата на ЧСИ Георги Дичев. Според него една от основните причини за смъртоносните катастрофи и безразсъдното шофиране е ниската събираемост на глобите, наложени на нарушителите на пътя.

“Една от причините за катастрофите е чувството за безнаказаност. Не може в България да карат с 200 км/ч, а когато отидат в Швейцария, да карат с 20 км/ч. под допустимото. Ако има събираемост на глобите, хората ще променят мисленето си”, категоричен е Дичев.

По предложението на ЧСИ са водени разговори с шефовете на полицията и КАТ Христо Терзийски и Бойко Рановски. Предстои въпросът да бъде обсъден и с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

От юли Камарата събира и вземанията на съдебната власт, след като сключи споразумение с ВСС. Такива споразумения има още с Комисията по финансов надзор, Съвета за електронни медии и Държавната агенция по горите.

С помощта на частното съдебно изпълнение от създаването му през 2006 г. досега в държавната хазна са постъпили над 560 млн. лв. За същия период ЧСИ са възстановили на гражданите и бизнеса 6,025 млрд. лв.

Имотите на длъжниците на е-търгове

От Камарата на частните съдебни изпълнители предлагат въвеждането на електронни търгове, чрез които да се продава имуществото на длъжниците на онлайн платформа. Така ще се пресечат злоупотреби и ще се увеличи броят на наддаващите, а оттам и цената на покупката. Друга идея на камарата е в закона да се предвиди възможност покупката от публичен търг да може да се финансира с банков кредит.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.