Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Министър Аврамова: Всички, които се почувстваха засегати, са карали извън закона без винетки

Образуваха наказателно дело срещу Явор Бахаров

Частни съдебни изпълнители предлагат да събират глобите на КАТ

Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) предлагат да събират глобите на КАТ. Това съобщи вчера председателят на Камарата на ЧСИ Георги Дичев. Според него една от основните причини за смъртоносните катастрофи и безразсъдното шофиране е ниската събираемост на глобите, наложени на нарушителите на пътя.

“Една от причините за катастрофите е чувството за безнаказаност. Не може в България да карат с 200 км/ч, а когато отидат в Швейцария, да карат с 20 км/ч. под допустимото. Ако има събираемост на глобите, хората ще променят мисленето си”, категоричен е Дичев.

По предложението на ЧСИ са водени разговори с шефовете на полицията и КАТ Христо Терзийски и Бойко Рановски. Предстои въпросът да бъде обсъден и с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

От юли Камарата събира и вземанията на съдебната власт, след като сключи споразумение с ВСС. Такива споразумения има още с Комисията по финансов надзор, Съвета за електронни медии и Държавната агенция по горите.

С помощта на частното съдебно изпълнение от създаването му през 2006 г. досега в държавната хазна са постъпили над 560 млн. лв. За същия период ЧСИ са възстановили на гражданите и бизнеса 6,025 млрд. лв.

Имотите на длъжниците на е-търгове

От Камарата на частните съдебни изпълнители предлагат въвеждането на електронни търгове, чрез които да се продава имуществото на длъжниците на онлайн платформа. Така ще се пресечат злоупотреби и ще се увеличи броят на наддаващите, а оттам и цената на покупката. Друга идея на камарата е в закона да се предвиди възможност покупката от публичен търг да може да се финансира с банков кредит.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.