Премахват текста от Закона за бюджета, предизвикал полицейските протести

Управляващите оттеглят текста от Закона за държавния бюджет, които предизвикаха недоволството в МВР. Това съобщиха на брифинг пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

В понеделник започват разговори със синдикалните организации в МВР.

"Днешният разговор е едно сближаване на позициите със синдикатите", коментира Бъчварова.

Постигнахме като съгласие, че приемаме като достатъчно, даващи необходимата гаранция, изявленията на зам.-председателя на НС Димитър Главчев, председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова на министъра на вътрешните работи по отношение на отпадането на параграфи от 9 до 16 от проекта за Закона за държавния бюджет за 2016 година. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти след среща със синдикатите на служителите на МВР, съобщи Фокус. 

Бъчварова посочи, че след проведената среща със социалните партньори, която е извънредна, са достигнали до тази обща декларация. „Предложенията за законодателни промени касаещи социалния пакет на служителите в МВР ще се осъществяват след обсъждане със синдикалните организации в МВР, което ще започне следващата седмица“, каза тя. По думите й Менда Стоянова и Димитър Главчев са потвърдили, че същият подход ще бъде приложен и за останалите структури и ведомства в сектор „Сигурност“.

Очаквайте подробности

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини