Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Откриха телата на затрупаните край Крушунските водопади

Тази сутрин в 10:30 часа най-сетне телата на двамата, затрупани от скална и земна маси, туристи край Крушунските водопади бяха открити. 45-годишната жена и 57-годишният английски гражданин били под земна маса, а над нея имало огромен отломък от канарата, която се опитваха да отместят.

Екскурзиантите бяха затрупани от активирало се свлачище в петък по обяд . От тогава до тази сутрин спасителната акция продължаваше денонощно. „Тази нощ по-малък екип от спасители остана да работи на мястото на трагедията и бяха разчистили доста голям периметър. Когатао сутринта в по-голям съсства подновихме изкопните рабхоти най-сетне стигнахме до телата на загиналите туристи“, каза кметът на Лесница Красимир Джонев.

Над 30 души участваха в акцията като в работата се включиха служители от Гражданска зашита от Ловеч , Плевен , Велико Търново, Моната и София. Изключително сърцато по думите на кмета Джонев са работили планинските спасители от Ловеч и Троян.

Откритите са телата на затрупаните туристи край Крушунските водопади, съобщи БНР.

Мястото на случая е такова, че човек може да отиде и да занесе онова, което ще се носи като техника с ръце и по същия начин да отнесе онова, което има да се премахва, т.е. не може да бъде използвана мощна техника, нито по въздуха, нито по земя. Така, че това е твърде проблематично и във връзка с това е усложнено издирването. Това обясни кметът на община Летница по-рано днес Красимир Джонев и допълни:

Свлачишни процеси в района никога не са наблюдавани. Размерът на свличането на Крушинските водопади е повече от 200 кубически метра земна и скална маса. Върху скалния манастир, който е в близост, няма поражения. Все още се работи на ръка и това е недостатъчно. Беше повикана военна техника, за да бъде изместен големият скален къс.

Съоръженията, които представляват част от екопътеката на Крушунските водопади ,са собственост на общината и тя ги стопанисва. Правили сме това съвестно и коректно и по съоръженията и пътеката никога не е имало инцидент. В бъдеще ще направим пълно обследване и ще запазим Крушунските водопади като национален лесопарк и като атракция за туристи със съответните мерки, осигуряващи лимитиран достъп на туристи до места, които експертите биха сметнали за опасни.

в петък жена на 45 г. и мъж на 57 г. от Лондон бяха затрупани от 200 кубика отломки, докато се дивят на природния феномен.

Тяхна приятелка, спасила се по чудо, алармирала за трагедията. С наранени шийни прешлени, но без опасност за живота тя се възстановява в плевенска болница. Пациентката е стабилизирана, но заради травмите е обездвижена и остава под наблюдение в университетската клиника по неврохирургия в Плевен.

Очаквайте подробности

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.