Баретата за Галеви: Не им е добре - всяка нощ да си лягаш с усещането, че те търсят

"Като малък рисувах, бях добър, особено с молив. И сега обичам да рисувам. Играех народни хора, бях самодеен актьор, сам избрах да уча борба в спортното училище, приеха ме във ВИФ с най-високия бал".

Това разказа пред Нова телевизия Златко Иванов - Баретата.

Той каза още, че от 1987 година е бил напълно самостоятелен, след като е напуснал родния си град Гурково. „Не си представях, че животът ми ще се развие по този начин”, каза бившият служител на спецслужбите.

Според него, всичко у нас е тръгнало от застраховането в първите години на прехода. Тогава именно са се създавали структурите на тези компании на силовите застрахователи. „Повечето от незаконните неща се правеха от момчетата по места, аз дори не знаех за повечето от техните золуми”, твърди Баретата.

Той бе категоричен, че когато такива бивши негови хора по места са се издънвали, те са предавали него и хората от София пред местните ченгета и прокурори. „Не съм свързан с политически сили и висши полицаи, не съм бил и агент на никого”, твърди Златко Иванов.

Според Баретата, имало е случаи, когато с името му са злоупотребявали дори и висши полицейски началници и посочи като пример заявеното от Ваньо Танов твърдение, че е присъствал на срещата на братя Галеви и Алексей Петров.

„Ако мога да върна времето, нямаше да напусна поделението на баретите”, призна Златко Иванов.

Той бе категоричен, че не може да каже лоша дума за братя Галеви. „Познавам ги добре, помагали сме си и знам, че ако и да са избягали, не им е добре. Представете си какво е всяка нощ да си лягаш с усещането, че те търсят”, смята Баретата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини